TGM tisztánlátása Kámán Olga Egyenes beszédében
2014. július 29. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

TGM tisztánlátása Kámán Olga Egyenes beszédében

Tamás Gáspár Miklóssal készített interjú Orbán Viktor tusványosi beszéde kapcsán

2014.08.28.-án az ATV Egyenes beszéd c. műsorában Kámán Olga műsorvezetővel.

 

Kevesen látnak ennyire tisztán, írtam fel a lap oldalára, a net-en, de a facebookra is TGM oldalán.

A látás is isteni ajándék.

Mikor azt mondta valaki a hit gyüliből, hogy Orbán Viktor az antikrisztus, elképesztett és zavart. Első regnálása idején volt még. De mutatja az antikrisztusi jeleket. Használja az igéket. Kipróbálta, meddig mehet el ezekkel a kijelentésekkel, amiket megengedett magának, Tusnádon. Abban a közegben, ahol csüggnek rajta, mint gyermek az apjukon. Mert adott nekik egy kis csontot a magyar állampolgársággal. Most nyiltan kimondja, a szavazataitokért történt. Hogy nélkületek nem lennénk többen. S aki nincs velünk, az ellenünk van. Akiknek lakolniuk kell. Nem kell demokrácia, az csődöt mondott. Nem jó a liberalizmus, mert szétfolyik az ország. És kitűzi a célt: olyanok kell legyünk, mint az oroszok, szingapuriak, kínaiak, törökök. Ott fegyelem van. Vége az álmodozásnak. Mindaz, amit eddig állított: szabadság, stb. azért hagyta el a száját, hogy hatalomra jusson. Eljön a mi időnk, mondta. Minden megtörténhet, mondta. Odafigyel az igehirdetésekre, és kicsemegézi azokat az igéket, amik felhatalmazzák, hogy merjen bátran ráállni azokra, pld: minden lehetséges annak, aki hisz. És a keresztények bedőlnek neki. Használja a lózungokat, mert azzá válnak a szájában. Diktatórikus határozataival, stadionépítéseivel, mindennel, amit a hatalmának megszilárdításért tett olyan uralkodóvá lépett elő, mint az elődei, akiket nem is szégyell, Horthy, a náci háborús bűnösök tisztára mosott emlékezete. Fittyet hány minden józan, őt ért kritikára. Nekimegy az Uniónak, összeráncolt homlokkal ”viseli” gondját Magyarországnak. Kimondja a náci jelszót: munkaalapú társadalom lesz, nem szabad, nem liberális, nem demokratikus. És az emberek kábultan bólogatnak, még tetszik is nekik. A Jobbik tapsol, na végre. Az eddig szorgos ember örül, na végre. Dolgozzon a cigány is. A magát kereszténynek gondoló mosolyog, na végre. Mert hogy a nagy szabadság szabadossággá fajult, és tönkretette az ifjúságot. Végre valaki megmondja, és végig is viszi. Mert jó ez, visszaállítani az erkölcsöt a kapuinkba. Aki lopott eddig, ezután munkaszolgálatos lesz. Aki paráználkodott eddig, most kidobjuk a társadalom szélére. Rend lesz és fegyelem. Vége a siránkozásnak. És aki nincs velünk, az ellenünk van, annak betömjük a száját, elfojtjuk a hangját, kiiktatjuk a közéletből. Már nincs szükségünk a szavazataitokra, mi vagyunk, én vagyok az Úr. Az van, amit mondok. Úgy van, ahogy én látom. Az lesz, amit én akarok. Mert az a JÓ.

És ehhez elég volt szűk 25 esztendő. Kérdeztem gyermekként, miként volt lehetséges kialakulnia a nácizmusnak? Hogyan engedhették? Hát így.

Belefáradtunk – mondta TGM. Elerőtlenedett, beteg társadalom lettünk, mindent meg lehet velünk csinálni. Egyet tehetünk még azért. Konokul ismételni, makacsul kitartani meggyőződésünk mellett. Hogy EZ ÍGY NEM JÓ.

Mert még az igazság is, a TÖRVÉNY is börtönünkké válik, megöl bennünket, ha nem a szívünkből fakad.

Mert mit is tett Isten?

Magára vette, elhordozta, és az életével fizette ki bűneinkért a váltságdíjat. Nem velünk fizettette meg. Nem minket korlátozott, nem bennünket ölt meg, hanem önmagát engedte megölni – értünk.

EZ A KÜLÖNBSÉG. ÓRIÁSI. MINDENEKFÖLÖTTVALÓ.

Ezt nem überelheti még Orbán Viktorka sem a magasított sarkú cipőiben.

Mit is tesz a magyar miniszterelnök? Aki szolgája kellene legyen a magyar népnek? Csak azt, amit Isten megenged neki. Amire rendeltetett.

Mert a szakadásokra, a szétválásokra, a büntető, zsarnok királyokra is szükségünk van, hogy kiemelkedjenek a látók, és felemeljék szavukat. Hogy ők is beteljesítsék a küldetésüket.

Hogy is írta Radnóti? 

A "MEREDEK ÚT" EGYIK PÉLDÁNYÁRA

Költő vagyok és senkinek se kellek,
akkor se, hogyha szótlan dünnyögök:
È - È - È - sebaj, hisz énekelnek
helyettem kandi ördögök.

S higgyétek el, higgyétek nékem el,
joggal legyez az óvatos gyanu!
költő vagyok, ki csak máglyára jó,
mert az igazra tanu.

Olyan, ki tudja, hogy fehér a hó,
piros a vér és piros a pipacs.
És a pipacs szöszöske szára zöld.

Olyan, kit végül is megölnek,
mert maga sosem ölt.

1939. június 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr16555693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása