...A megpróbáltatás idején, amely eljön, hogy megpróbálja e föld lakosait...Jelenések 3:10
2008. december 11. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

...A megpróbáltatás idején, amely eljön, hogy megpróbálja e föld lakosait...Jelenések 3:10

Uram ! Te Mindenható Isten vagy! Sokat adtál nekem, sokat is követelhetsz. A Tiéd minden dicsőség! Egyedül Te jutalmazhatsz, ember semmit sem adhat a magáéból, hiszen amije van, Tőled van!

Sokféle gyülekezet van. De a Filadelfiabeliekhez írattad a következőket: "Tudom a te dolgaidat (ímé adtam elődbe egy nyitott ajtót, amelyet senki be nem zárhat), hogy kevés erőd van, és megtartottad az én beszédemet, és nem tagadtad meg az én nevemet." Jelenések 3:8

"Mivel megtartottad az én béketűrésre intő beszédemet, én is megtartalak téged a megpróbáltatás idején, amely az egész világra eljön, hogy megpróbálja e föld lakosait." Jelenések 3:10

Vannak gyülekezetek, ahol a csodákra fektetik a hangsúlyt. Ez is az Úrtól van. De vannak, ahol kevés ereje van a gyülekezetnek, viszont megtartotta az Úr béketűrésre intő beszédét. A megpróbáltatás eljön az egész világra. Próba nélkül senki sem marad.

"Ímé eljövök hamar. Tartsd meg, ami nálad van, hogy senki el ne vegye a te koronádat." Jelenések 3:11

Nekem szólnak. És ezek is:

"Tudom a te dolgaidat, és a te fáradságodat és tűrésedet, és hogy a gonoszokat nem szenvedheted, és megkísértetted azokat, akik apostoloknak mondják magukat, holott nem azok, és hazugoknak találtad őket: És terhet viseltél, és béketűrő vagy, és az én nevemért fáradoztál, és nem fáradtál el." Jelenések 2:2-3

És később : "De az megvan benned, hogy a Nikolaiták cselekedeteit gyűlölöd, amelyeket én is gyűlölök." Jelenések 2:6

Mert mit is mond az Ige? Hogy az jó, ha nem szenvedheted el a gonoszokat. Jó, ha megpróbálod a magukat apostoloknak tartókat. Kell tudni, ki van az interneten is a szavak mögött. Nem a világgal kell törődnöm, hanem a testtel, amelynek része vagyok. Ez is ige.

Jó ha gyűlölöd a Nikolaiták cselekedeteit. Mit jelent ez? Hogy azok, akik magukat közéd és az Úr közé helyezik - azoknak cselekedeteit gyűlölnöd kell. És mihez mérve tudod kiszűrni ezt? Hogy aláveti-e magát az igének vagy sem?

A Jelenések könyvében egyik gyülekezet sem tökéletes. De a legkevesebb hibája annak volt, akinek (Filadelfia) kevés ereje volt, nem tagadta meg az Úr nevét, és megtartotta az Úr beszédét. Béketűrő volt. Mint a Bárány. És őt tartja meg az Úr a megpróbáltatás idején. Erre kell felkészíteni a hívőket, akik megtértek; a megpóbáltatásra. Hogy kitartsanak végig, legyenek szentek.

A Laodiceabeliekhez írt levélben is azt mondja: "Végy tőlem tűzben megpróbált aranyat." (Jel. 3:18) És fehér ruhákat. Ezek pedig azok a cselekedetek, amikben az Úr szerint kell járnunk. A Szellem gyümölcsei: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Ez a példa. Az ilyenek ellen nincs törvény. Ezek mellett még gyógyíthatsz is, csodákat is tehetsz az Úr nevében, de a gerince a hívő életnek ez: a Galata 5:22-23.

És íme: van olyan, amit gyűlölnöd kell! És ez a képmutatás, amikor valaki Istent prédikál neked, holott ő maga nem tesz eleget Isten beszédeinek. Ezt gyűlölnöd kell. A gonoszt, aki megátalkodottan ellenáll az Úrnak - nem kell elszenvedned.

Van olyan gyülekezet, amely a csodákra, erőkre fekteti a hangsúlyt, és ezek is kellenek, de a gerince a hívő, krisztusi életnek az önmegtagadás, a régi énünknek a halálban tartása. Ezért van a bemerítés. Ezért szükséges a hit. Azt mondja Pál is: "Tehát ellenségetek lettem-é, megmondván néktek az igazat? Nem szépen buzgólkodnak érettetek, sőt minket ki akarnak rekeszteni, hogy mellettük buzgólkodjatok." Galata 4:16-17

És Pál arról beszél: "Legyetek olyanok, mint én, mert én is olyanná lettem, mint ti..."(Gal.4:12), hogy legyenek az ő követői, ő pedig az Úr követője, és az Ige, az ima, az engedelmesség, a szentség, a tisztaság, az irgalmasság lett az ő életformája. Nem hajította ki az ablakon mindazt, amit eszközként ennek a munkának a végzésére használhatott, a tudást, az írást, a gondolkodás képességét. Nem neki kellett elfelejteni a jót, hanem akik soha nem tanulták meg, azoknak kellett megtanulniuk azt. Az, aki soha nem tanult, nem szeretett dolgozni, hazudott, lopott és a mások nyakán élősködött - annak kellett és kell tanulnia, dolgoznia, hogy hasznos polgára legyen a társadalomnak. Nem azokat kell visszahúzni akik tanultak, dolgoztak és mindent felvállaltak, hogy ne mondhassák, hogy ingyenélők. Ez a dolgoknak a szép rendje. Nem azzal kell kezdeni, hogy nincs munka. Tégy meg mindent azért, hogy keressék az olyat, mint te. Tanulj, képezd magad. Aki nem lesz tanítvány, soha nem lesz tanító. De senkinek és semmiben sem. Csak a száját jártató szájhős.

Isten adja a növekedést. De csakis Ő rajta, az Ő Igéjén lehet felnövekedni. Őrá lehet építeni. A sumákolás, a törvényszegés nem visz előre. A lopás, hazugság nem visz előre, az ingyenélés nem segíti az Úr munkáját, hanem hátráltatja. Pál így írt a krétaiakról és a saját prófétájukat idézte: "A krétaiak mindig hazugok, gonosz vadak, rest hasak." Titus 1:12 "Vallják, hogy Istent ismerik, de cselekedeteikkel tagadják, mivelhogy utálatosak, hitetelenek és minden jó cselekedetre méltatlanok." Titus 1:16 Az ilyenekre mondja Pál Titusnak, hogy feddje őket kímélés nélkül, hogy a hitben épek legyenek.

Vigyázzunk magunkra és egymásra. Hogy a megpróbáltatás idején méltóknak bizonyuljunk az Úrra. Mert az a megpróbáltatás, amin átesett Jób, minket sem kerül el. Ki így, ki úgy, de meg leszünk próbálva.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr25816619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Timshow 2008.12.15. 07:32:21

Ámen! Nekem is az Úr segítsen, hogy meg tudjak állni...

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2008.12.15. 07:51:32

Erős Isten a mi Urunk, győzelemre viszi az Ő népét, és nem feledkezik el róla!
süti beállítások módosítása