"Annakokáért nem mulasztom el, hogy mindenkor emlékeztesselek titeket ezekre..." 2 Péter  1:12/a
2008. december 25. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

"Annakokáért nem mulasztom el, hogy mindenkor emlékeztesselek titeket ezekre..." 2 Péter 1:12/a

Ma emlékeztetett engem az Úr megtérésem kezdetére.

"Bizony mondom néktek: a vámszedők és a parázna nők megelőznek titeket az Isten országában." (Máté 21:31/b) Én jó akartam lenni, de nem sikerült. Mindig rágyújtottam újból és mindig beleszerettem valakibe, akinek aztán odaadtam magam. És bűnösnek éreztem magam az emberek szemében.

Megtérésemkor azonnal békesség költözött a szívembe. Az a tudat, hogy Isten megbocsátott, eltörölte a bűneimet és megtisztított az Ő vére által, kegyelmet kaptam - megváltoztatta az életemet. Azért is tudtam megtérni, mert tudtam, hogy bűnös vagyok! Nagyon sokat jelentett nekem az az ige is: "Neki sok bűne bocsáttatott meg; mert igen szeretett;"(Lukács 7:47/b)

Karácsony van. Együtt a család. Itthon a nagyobbik fiam is. Az ajándék mellé egy kis történetet csúsztattam mindegyiküknek, apának, és a fiainak.

"Volt egyszer egy kisfiú, aki soha nem érezte magát elsőnek, mert mindig a második volt a családban. Volt előtte egy nagyobb fiú a házban, aki isten'tudja miért, mindig nagyobb megbecsülésnek örvendett. Mindig vele foglalkoztak, vele törődtek, őt féltették. Ő amolyan második, megtűrt személy volt, aki elvolt egyedül is, nem kellett vele különösen foglalkozni. Emiatt nagyon szenvedett, és ezt senki sem érthette...

Mind ilyen második gyermekként élünk ezen a világon. Mert mindig van valaki, aki nálunk fontosabb az emberek számára, aki érdekesebb, szebb, fiatalabb, soványabb, okosabb, vagy tehetségesebb. És fáj a szívünk, hogy mi soha nem érhetjük utól az elsőt.

De van egy jó hírem: annak, aki téged megformált, mikor még az anyaméhben sem voltál, mikor még csak el sem gondoltak téged, Ő már tudta milyen leszel és azt is tudta, hogyan fogsz egyre csúnyábbá, kövérebbé és öregebbé válni a saját szemeid előtt. És tudta, tudja, hogy eljön az idő, amikor meg fogod keresni Őt. És Ő akkor azt fogja mondani neked: Úgy szerettelek téged, hogy az egyszülött Fiamat adtam érted, hogy ha hiszel Őbenne, ne vesszél el, hanem örök életed legyen."

Reménykedem, hogy nem volt hiábavaló ez a kísérletem sem.

(A receruca.freeblog.hu, és a timshow-rizsa.freeblog.hu sokat segítenek nekem is.)

"És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban."( Filippi 4:7) Isten nagyszerű igérete ez számomra!

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr65840887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása