"Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, azért kent fel Isten, a te Istened öröm olajával társaid fölé." Zsolt 45:8
2009. február 03. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

"Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, azért kent fel Isten, a te Istened öröm olajával társaid fölé." Zsolt 45:8

Szeretem, hogy az Ige magyarázza önmagát. Nincs szüksége arra, hogy ember magyarázza azt. Mindenkinek készségesen kijelenti az igazságot, aki keresi azt. És ez nem teszi felfuvalkodottá azt, aki megtalálja, mert innen tudja azt is, hogy az igazság nem az övé, hanem csak megtalálta, és ez bárkié, aki megtalálja. Sőt, segíteni fog annak keresésében, hogy te is megtaláld. Hogyan? Úgy hogy elmondja neked, hol található. És akkor te is meg fogod találni. Mert mindenkinek magának kell megtalálni azt.

Ezért jó, ha az embernek vannak kérdései. És van bátorsága feltenni őket. És nem elégszik meg emberi válaszokkal, mert azok ideiglenesek. Elmúlik a legihletettebb prédikáció is. Egyetlen dolog marad meg: Isten Igéje.

Nem vetted még észre?

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr48919605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása