KITÁROM SZÍVEM AJTAJÁT
2009. február 24. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

KITÁROM SZÍVEM AJTAJÁT

Hallgasd meg imám!

Isten igéjét "boncolgatni" igazán csak akkor lehet értelmesen, azaz úgy, hogy gyümölcsöket is terem bennünk, ha már lecsendesítettük a lelkünk és elcsendesedtünk az Úr előtt. Erre jó a böjt, a világtól való elvonulás, visszahúzódás a kuckódba, hogy kitisztuljon az elméd, szíved, lelked és be tudd fogadni az Úr beszédét.

Mint amikor a szerelmesek is csak ketten akarnak lenni, hogy egymásnak örülhessenek, és ehhez nincs szükségük a világra, csak egymásra. Sőt, idegen tekintetek is zavarják ezt a meghitt kapcsolatot.

Ilyen közösségre vágyik velünk az Úr.

És amikor ilyen intim kapcsolatban vagyunk, akkor igazán nincs mit takargatnunk előle, hanem kendőzetlenül tárhatjuk ki a szívünket előtte, hiszen éppen ezért vagyunk Vele, hogy egybe forrjon a szívünk...

És ebből az együttlétből keletkezik az, amit aztán, ha kell, megosztunk a többiekkel. Ez az, ami felüdít másokat, és megerősít minket is. Ez az az olaj, ami nem fogy ki, és az a buzgó víz, ami életére lesz a többieknek.

De a forrása az együttlét...

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr93962336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása