Róma 15:1 és 15:5
2009. február 28. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Róma 15:1 és 15:5

"Tartozunk pedig, mi az erősek, hogy az erőtlenek erősségeit hordozzuk, és ne magunknak kedveskedjünk." Róma 15:1

"A békességes tűrésnek és vigasztalásnak Istene pedig adja néktek, hogy ugyanazon indulat legyen bennetek egymás iránt a Krisztus Jézus szerint." Róma 15:5

Két ige, ami egész életeket meghatározhat.

Az érzelmeken töprengtem, és a szeretet ama egyik jellemzőjén, amit az ige "erős, mint a halál"-lal jellemez. És az I. Korinthus 13-ban is nagyon sok jellemzőjét leírja a szeretetnek.

Egy biztos tény, hogy a szeretet nem érzés csupán, nem egy jó indulat csupán, hanem benne van a türelem, az elviselés, a kitartás, az elnézés, az el"fedezés" is.

Aki, ami türelmetlen, az a gonosz. A szeretet türelmes, és kivár. Megvárja, amíg beérik a dolog. Lehet, sőt szokott lenni benne jó érzés is, de nem ez a jellemző. A szeretetben lévő öröm nem az, amit mi jó érzésnek hívunk. Abban van szomorúság, szenvedés, fájdalom is. Csak a gyümölcsre nézve vannak benne ezek, mert várja az eredményét.

A szeretet egy döntés, egy elhatározás, egy akaratbeli cselekvés, ami kitart döntése mellett. Érje bármi ezalatt.

És lehet ez magasröptű gondolat egyesek számára, ez akkor is így van. Nem muszáj értened. Elég, ha éled, és gyakorlod.

Csak a hited számára jelent segítséget, ha tudod, miért esik meg veled olykor ez vagy az.

Nem kell kidobni valamit, csak azért, mert most nem értjük, és nem használjuk. Mikor majd megértjük, jó lesz, hogy ott van, megőriztük.

Ilyen ez az in formáció is.

33 éves házassági évfordulónkat "ünnepeltük" egy tábla csokival, naranccsal.

Igen, hazudnék, ha nem szeretném, ha fennmaradna valami "belőlem", ha már nem leszek itt. Talán nem volt hiábavaló az életem. És ebben van szomorúság, de öröm , bizakodás, és sok-sok szeretet is. Buzgó, féltékeny, szomorkodó, de örömteli és kitartó szeretet.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr20971029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása