2009. június 02. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Nem tudhatom ki mond igazat, és ki hazudik. Bár a hazugság szelleme felismerhető élőben. Egy biztos: az Ige örökkévaló.

Elgondolkoztam azon, amiket mostanában átéltem. A gyülekezet úgy van, hogy figyelmet nem szentel az általános igazságoknak, azoknak, amikben létezik, amik körülveszik, amik a Nagy Igazság részei, és külön-külön nincs értelmük, de az Úrban minden világos lesz.

Igen, ez volt , és ma is ez az Úr parancsa: ”Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében, tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és íme, én tiveletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” Máté 28:19-20

És előtte pedig így szól magáról: „Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.”

Ebben a nagy parancsban benne van minden, amire szükségünk van. Ha boncolgatod, felismerheted, hogy a tanítvánnyá tevés, a parancsolatok megtartása, a keresztség mind mind nagyon fontos, kihagyhatatlan.

És a levelekben pedig rengeteg szó esik arról, hogy legyetek szentek, feddhetetlenek, szeplőtelenek ez elvetemült nemzetség között, hogy találjon benneteket fogyatkozás nélkül valóknak, hogy elvihessen magával, mikor visszajön. Mert szentség nélkül senki sem látja meg az Urat. És nem mindenki, aki nagy csodákat cselekszik, megy be a mennyek országába. Hanem, aki az Úr parancsait megcselekszi. És mik ezek? Hogy imádkozzál a betegekért? Hogy minden reggel egy órát imádkozz? Hogy bizonyságot tegyél az Úr kegyelméről? Hogy gyógyíts és szabadíts az Ő nevében?

A szeretet mindennél fontosabb. Enélkül semmit sem ér az egész. Bejárhatod a világot, de ha nem szereted a melletted élőt, és az nem érzi ezt, ha nem vagy hűséges, mert becsaptál valakit, vagy megkárosítottál valakit valamiben, vagy a magad érdekét tartottad szemeid előtt csupán, akkor hiába voltál a „felkent” szolgáló, akin keresztül meggyógyultak a betegek. Neked is szentnek, a szeretettől megszentelt életűnek kell lenned, és nem kell mindenkinek evangélistának lennie, sem gyógyítónak, sem szabadítónak. Hiszen mindezt az Úr cselekszi, és adja kinek-kinek az Ő akarata szerint az Ő ajándékait. Viszont a megszentelődés a te feladatod. Amiért jutalmat te kapsz majd az Úrtól.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr841158242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása