2010. augusztus 24. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Nem hiszem hogy ez a lista tartalmazza azokat a bűnöket, amitől, ha megszabadulunk, üdvözülünk. Én pld. kávézom. Irányadó a Galata 5:19-21. Irányadó az Ige, ami beszél a holt cselekedetekről, beszél a test cselekedeteiről, amelyeket nem az Úr Szelleme indít, hanem a testi vágyak, beszél arról, hogy újjá kell születnünk Szellemtől is, hogy azok az Isten fiai, akiket Isten Szelleme vezet. Hiszem, hogy a bűnös életmód a hitetlenségünkből fakad. A félelem szüli. A megalkuvás követi ezt a félelmet és bűnössé válunk, mert nem merünk bízni az Úrban, aki azt mondja, hogy az odafelvalókkal törődjetek, ne csak mindig a földiekkel. Ha elfordulunk attól az életformától, amit hitetlenségünk idejében folytattunk, és "megöldököljük" földi, mindig csak e-világi gondokkal foglalkozni akaró lényünket, a hitetlenek számára olyanokká válunk mint a "halál illata", de az üdvözülők számára "élet illatát" árasztjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr392244949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tünde 2010.08.25. 08:50:22

Szia Kati!
"Régen" láttalak. :)
Olyan jó, hogy nem a cselekedeteink miatt üdvözülünk, hanem ingyen kegyelemből. És isteni természet részesei vagyunk. A test cselekedeteit pedig a szellem által megölhetjük a naponként felvett kereszten, mert kaptunk hatalmat rá. Nem is az ilyen-olyan cselekedeteink miatt voltunk kárhozat alatt, hanem a természetünk miatt, amiből ezek a gonosz cselekedetek származtak. Ezért hatalmas dolog, hogy új teremtések vagyunk, és van más választásunk. Jézus kereszten történt halálával megnyílt az újjászületés lehetősége, és aki ezzel él megmenekül ingyen, kegyelemből.

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2010.08.25. 14:05:45

"Nem is az ilyen-olyan cselekedeteink miatt voltunk kárhozat alatt, hanem a természetünk miatt, amiből ezek a gonosz cselekedetek származtak."

Azért nézd csak, mit ír a Rómabeliekhez írt levél:1:16-32.

16. Mert nem szégyenlem a Krisztus evangyéliomát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek idvességére, zsidónak először meg görögnek.
17. Mert az Istennek igazsága jelentetik ki abban hitből hitbe, miképen meg van írva: Az igaz ember pedig hitből él.
18. Mert nyilván van az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják.
19. Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik:
20. Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
21. Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett.
22. Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
23. És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával.
24. Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék;
25. Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen.
26. Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
27. Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
28. És a miképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképen oda adta őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;
29. A kik teljesek minden hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal; rakvák, írigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölcscsel;
30. Súsárlók, rágalmazók, istengyűlölők, dölyfösek, kevélyek, dicsekedők, rosszban mesterkedők, szüleiknek engedetlenek,
31. Balgatagok, összeférhetetlenek, szeretet nélkül valók, engesztelhetetlenek, irgalmatlanok.
32. Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképen cselekvőkkel egyet is értenek.

Tünde 2010.08.25. 15:33:23

Róm 1,17
Az örömhír mutatja meg, hogyan teszi Isten a maga számára elfogadhatóvá az embert. Ez pedig kezdettõl mindvégig az Istenben való hit által történik. Ahogyan az Írás mondja: „Akit a hite alapján Isten elfogad, az örökké élni fog.”
Róm 1,18
Megmutatkozik azonban Isten haragja a Mennybõl azok miatt a gonosz és igazságtalan dolgok miatt, amiket az emberek elkövetnek, amikor gonoszságukkal letapossák az igazságot.

Ez az egyszerű fordításból van. Az Istenben való hit tesz elfogadhatóvá, és ez alapján van örök élet, és a gonoszságunkból származnak azok a gonosz és igazságtalan dolgok, amiket elkövettünk mi is, és amik miatt megmutatkozik Isten haragja azokon, akik nem hisznek.

petya1962 2010.09.27. 09:39:20

Kedves Stephy!

Jó kávézást kívánok, és ne engedj kárhoztatást a szívedbe!

Pál apostol írja:
*******1Tim 4:3 Ezek tiltják a házasságot és bizonyos ételek élvezetét, amelyeket az Isten azért teremtett, hogy hálaadással éljenek velük a hívők és az igazság ismerői. Mert az Isten minden teremtménye jó, és semmi sem elvetendő, ha hálaadással élnek vele,*********

Az "ezek" a mondat elején olyan "hívők", akik törvény tilalma alá akarják söpörni Isten gyermekét. Én is kávézom: hálaadással, s böjtöt tartok időnként benne: ne váljak a rabjává. Szabad vagyok arra, hogy kávézzak, s arra is, hogy ne kávézzak.

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2010.09.27. 09:45:13

Köszönöm!
Épp most iszom újból a kávémat.
Hirtelen úgy éreztem, belelátnak az életembe.
És az Úr bele is lát.
Isten áldjon!
süti beállítások módosítása