Jelenések 3:3-6
2010. október 31. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Jelenések 3:3-6

"Megemlékezzél azért, hogyan vetted és hallottad; és tartsd meg, és térj meg. Hogyha tehát nem vigyázol, elmegyek hozzád, mint a tolvaj, és nem tudod, mely órában megyek hozzád. De van Sárdisban egy kevés neved, azoké a kik nem fertőztették meg a ruháikat: és fehérben fognak velem járni; mert méltók arra. A ki győz, az fehér ruhákba öltözik; és nem törlöm ki annak nevét az élet könyvéből, és vallást teszek annak nevéről az én Atyám előtt és az ő angyalai előtt. A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek." Jelenések 3:3-6

Megtérésre szólítja a hívőket. Győzelemre. Nincs bebetonozva - bár készen van! - az üdvösséged a mennyben, ehhez a pályádat, életpályádat meg kell futnod HITBEN, és akkor is kegyelemből van az üdvösséged. A te feladatod csupán annyi: Bízz az Úrban, higgyjél Benne, amit megígért, azt meg fogja adni, már meg is adta, ne tántorítson el semmi.

Igen. Zolikának is jó meglátása van, némely keresztény elbizakodott, és Petyának is, hogy nem lehet cselekedettel kiérdemelni az üdvösséget.

De a cselekedeteid a szíved hitbeli állapotáról árulkodnak. Ha hisz a szíved, nem ellenkezik Isten Igéjével, hanem szelíden befogadja és megteszi, amit parancsol.

Az ember egész élete futás a hitért, küzdelem a hitért, és reménység is, hogy meg tudjuk őrizni, mert Isten megígérte, Ő őriz meg bennünket.

" Péter, Jézus Krisztusnak apostola, a Pontusban, Galátziában, Kappadóciában, Ázsiában és Bithiniában elszéledt jövevényeknek, A kik ki vannak választva az Atya Isten eleve rendelése szerint, a Lélek megszentelésében, engedelmességre és Jézus Krisztus vérével való meghintésre: kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen. Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, a ki az ő nagy irgalmassága szerint újonnan szűlt minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, a mely a mennyekben van fenntartva számunkra, A kiket Isten hatalma őriz hit által az idvességre, a mely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen. A melyben örvendeztek, noha most kissé, ha meg kell lenni, szomorkodtok különféle kísértések között, Hogy a ti kipróbált hitetek, a mi sokkal becsesebb a veszendő, de tűz által kipróbált aranynál, dícséretre, tisztességre és dicsőségre méltónak találtassék a Jézus Krisztus megjelenésekor; A kit, noha nem láttatok, szerettek; a kiben, noha most nem látjátok, de hisztek benne, kibeszélhetetlen és dicsőült örömmel örvendeztek: Elérvén hitetek czélját, a lélek idvességét." 1 Péter 1:1-9.

Nagyon fontosak a cselekedetek. Abból tudtuk meg, hogy Isten szeret bennünket, hogy eljött az Úr Jézus és meghalt értünk. Ha nem halt volna meg, sosem hittünk volna Istennek. Ez a TETT volt az, ami bizonyságot tett arról, hogy Isten, az Atya, Jézus Krisztus, a Fia SZERET minket.

Én is abból tudtam meg, hogy Petya a testvérem, hogy szeretett annyira, hogy beleírjon a blogomba és féltsen a hittől való eltántorodástól. Abból tudtam meg, hogy megszólított. Ez volt a tőle telhető legtöbb, ebben az esetben. Abból tudom meg, hogy szeret engem valaki, ha megtesz értem valamit, önfeláldozóan, nem a maga érdekeit nézve.

Ezért nem kell órákat imádkozni azért, hogy Isten adjon szeretetet a szívedbe, hanem tedd meg azt, ami a kezed ügyében van, az embertársadért, hogy nyilvánvaló legyen a szívbeli hited. Nem MONDANI kell, hogy szeretlek Uram, hanem SZERETNI kell, hogy lássák az emberek: Isten velünk van! Azt hiszem a Jakab levelére rímel, amit írtam.

Ezért bízta ránk Isten az evangéliumot. Egy nagyon értelmes szívű, igazán hívő református lelkésszel készült interjúban hallottam, hogy nem érti, miért emberekre bízta az Úr Jézus ezt a feladatot, mennyivel könnyebb lett volna, ha feltámadása utána Ő Maga viszi el mindenkinek a hírt...

A SZERETET miatt.( Megjegyzem, számos ötlete van az embernek, de Isten MINDENT TUD, hát nem érdemes vitakozni VELE). Amit én felfogok ebből: Isten a szeretetet csakis így tudja közölni az emberrel, hogy egy másik embert küld hozzá, hogy az megérezze, hogy szeretik. Maga Jézus is ezért lett emberré.

Tehát a küzdelem abból áll, hogy annak ellenére, hogy üldöznek, megvetnek, kigúnyolnak téged, te szereted őket, mert megismerted az Isten szeretetét, és segítesz az ellenségednek is, ha bajban van. Az Úrért. Mert tudod, hogy neked örök életed van, el van készítve a helyed a mennyek országában - vagy még készíti az Úr? erről most nem írok bővebben - nem kell ragaszkodj semmihez itt a földön. Elmehetsz két útra azzal, aki meghív egyre, odaadhatod a felső ruhádat is annak, aki elkéri az alsót.

Hát nem a cselekedeteiddel hirdeted igazán az Úr kegyelmét, szeretetét? Ezért mondja az Ige: hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni, és ne csak szóval szeressünk, hanem cselekedetekkel is.

Lehet úgy imádkozni megtért, újjászületett keresztényként is, mintha a rózsafűzért morzsolgatnád a kezedben, hosszan, elsorolva mindent, ami eszedbe jut - miközben nem teszel semmit a testvéredért e km-es imán kivül. Pedig meglátogathatnád, kisegíthetnéd, megtehetnél érte valamit. Ezért is mondja az ÍRÁS, hogy ne legyetek sokbeszédűek, amikor imádkoztok, mint a képmutatók, akik fennállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. És a te imádtól elalszik a melletted álló, már követni sem tudja.

A te igened legyen igen, a nem pedig nem - parancsolja Jézus Krisztus, azaz, amit nem teszel meg, arról ne is beszélj, ne fogadkozz.

Nem véletlenül nevezi Isten az Írást IGÉNEK. Mert cselekvést történést, létezést fejez ki - csinál valamit, márpedig ha az Igét fogadtuk be, nekünk is TENNÜNK kell azt, és nem csak a szánkat mozgatni.

Ez a hívőknek szól. Nekem is. És ha megteszem, az emberek a környezetemben találkozhatnak Isten szeretetével.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr372411023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása