Azok az Isten fiai, akiket az Isten Szelleme vezet.
2011. május 20. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Azok az Isten fiai, akiket az Isten Szelleme vezet.

Akkora éhség van Isten népe közt Isten igéjének helyes hasogatására, a fejlődésre! Csak ez a "nép" nincs a gyülekezetekben, mert ott nem kap megfelelő táplálékot, vagy nem akkor kapja éppen, amikor szüksége van rá...(Tisztelet a kivételeknek)

Tele vannak kérdésekkel az emberek. És ezekre az Igéből kapunk választ, ahhoz meg ismerni kell azt, de nem fejjel, hanem szívvel.

No, éppen ez az, amit nem bír felfogni az, akinek nincs Istentől kicserélt, új szíve, aki képes hallani Isten hangját, érteni Őt.

Az jutott eszembe ma, hogy általában az irányít, aki kérdez, mert mindig arra kap választ. De ha valaki megismerni szeretne, akkor leül az Úr Jézus lábai alá, és mindent félretéve Őt hallgatja. Nem belekotnyeleskedik, hanem meghallgatja. Nem okoskodik, hanem odafigyel, végigüli, mert meg akarja érteni. És ehhez nem egy Istentisztelet végigülésére gondolok, hanem az Úr lábai előtt való tartózkodásra. Ő azt mondja, annak jelenti ki magát, aki szereti Őt. Aki megtartja a parancsolatait. János 14:21

És ha valaki szereti Őt, meg akarja ismerni Őt, akkor mindent félretéve, azzal foglalkozik, amit Ő mond,, amit Ő parancsol.

Az Úr követése úgy kezdődött, hogy elhívta, akiket akart, akik azután mindenhova vele mentek, és hallgatták, nézték, figyelték, szerették Őt.

És igen, ezt a világ nem szereti. Ha valaki tényleg szereti Istent, azt a világ gyűlöli. De ha csak szeretgeti, langyosan, vallásosan, a világ bevett módja szerint, azt elnézik neki. Isten igéje mérőzsinór. Megmér bennünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr382918496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása