"...tested előtt el ne rejtsd magadat." Ézsaiás 58:7...
2011. július 20. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

"...tested előtt el ne rejtsd magadat." Ézsaiás 58:7...

Jó olvasni az Igét.

A Zsoltárok 9:8-13-at olvastam tegnap és ma is. Tegnap és ma is ez az eledelem.

"Az Úr pedig örökké trónol, ítéletre készítette el az ő székét. És ő megítéli a világot igazsággal, törvényt tesz a népeknek méltányosan. És lesz az Úr nyomorultak kővára, kővár a szükség idején. Azért te benned bíznak, a kik ismerik a te nevedet; mert nem hagytad el, Uram, a kik keresnek téged. Zengjetek az Úrnak, a ki Sionban lakik; hirdessétek a népek között az ő cselekedeteit. Mert számon kéri a kiontott vért, megemlékezik rólok, nem feledkezik el a szegények kiáltásáról."

Azt hiszem, ezek az ígéretek most is érvényesek. Bár már sokkal többet adott nekünk Fiában, mégis, ezek az igéretek is benne vannak. És ha nyomorult az életünk, akkor jó emlékezni erre, hogy az Úr hűséges.

Ha el is esünk, Ő felsegít, mikor hozzá folyamodunk.

Olyan hálás vagyok, hogy engedte magát megtalálni számomra! Olyan jó, hogy hagyta felismerni szívemben az űrt, amit Ő tölthetett be egyedül!

Ezért is hiszem, hogy Tőle vagyok már.

Mikor az erős elgyengül, ott van mellette, hogy felemelje Szavával. És elég a Szó. Mert a Szó Mindenható. Hiszen Tőle, Belőle származik, elválaszthatatlan Tőle, nem csupán betű, hanem Szellem és Élet mindazoknak, akik ismerik Őt.

Nekem ezért is jó olvasni az Igét. Keresni Őt mindennap. Mert a szomjazónak inni ad, az éhezőnek enni. És már nem vagyok árva, nem is érzem magam annak, hiszen velem van a Mindenség Királya.

Szeretném, ha ezt átélnék mindazok, aki olvassák a blogomat.

Szeretem a hősöket, akik bátran, halált megvetve küzdenek az igazságért, a szabadságért, másokért. Szeretem az ilyen filmeket, könyveket. És tudom, hogy sokan vannak ezzel így. Még azok is, akik a szemünkben a leggonoszabbnak tűnnek. Talán a gyávaság a legundorítóbb bűn. Emiatt válik az ember ilyenné vagy olyanná. Nincs szebb annál, mikor valaki felvállalja azt, amit gondol. Mert így nyilvánvalóvá válik, mi lakozik benne. És saját magát is megismerheti!

Azt hiszem, ezért írja az Ige, hogy ne rejtsük el magunkat a testünk mögé...

"Nem az-é, hogy az éhezőnek megszegd kenyeredet, és a szegény bujdosókat házadba bevigyed, ha meztelent látsz, felruházzad, és tested előtt el ne rejtsd magadat?" Ézsaiás 58:7 Az igazi böjtről ír itt.

Végre megértettem! A test nem használ semmit, tehát ha bármivel is dicsekedik az ember az Úron kívül, az testi, de ha megalázza magát, és már mint újjászületett világosságra hozza a testben elkövetett cselekedeteit, amik bűnösek Isten szemében, SZABAD LESZ! Mert minden dicsőség az Úré! Ezzel függ össze a "valljátok meg egymásnak bűneiteket" is. Ezzel függ össze a gyógyulás is.

Ezt értettem az elején, de valahogy elsikkadt az idők folyamán a különféle keresztény tanítások hallgatása közben. De milyen jó! Az Úr az Éhezőnek Enni Ad. A Szomjazónak Inni. És Ő a mennyei eledel, és Ő a mennyei ital is, ami megerősíti belső emberünket.

Csak az számít, mennyire ismered te az Urat, és mennyire bízol te Benne. Ha tudod már, hogy nem kell félned Tőle, akkor nincs mitől, kitől tartanod.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr873082258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2011.11.16. 13:34:48

"...és testvéred elől ne zárkózz el..." fordítja az új katolikus és református Biblia is ezt a részt. Akkor én félreértettem? És ennyire?
Azt hiszem, az az értelmezés akkor is megállja a helyét.
Egyik testvéremnek mutatta meg egyik nap ezt az Úr.
Szükségünk van egymásra.
süti beállítások módosítása