No lám...
2012. június 08. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

No lám...

No lám, mi történik. Kérésemre volt egy komment, és kész. Nem baj.

Azt látom, más blogokat olvasva, és oda is kommentelve, hogy csípőből tüzelni kezdünk.... Ez sem baj.

Majd lehiggadunk az Úr jelenlétében.

Egyik testvérem azt mondta, hogy az az egyik nagy baj, hogy nem azzal foglalkozunk, amivel kellene igazából. No ez is érdekes megállapítás. Persze, nem lehet megbeszélni, mire gondolt, mert már továbbvitte a lendület, ami nyögdécselve ugyan, de befejeztette vele a mondandóját, és a normális emberi udvariasság, türelem végighallgatta őt, de okosabbak nem lettünk tőle. Ez sem baj.

Ma is olvastam valami izgalmasat a Bibliából.

666, a fenevad száma, a bélyeg, amit nem akarunk felvenni, de nem lesz élhető a világ nélküle, és kérdés, akkor mit választunk, a világot vagy Istent... Nos, sokat olvastunk, hallottunk, kerestük, mit is jelent, mi is ez a szám. Ma olvastam a 2 Krónika 9:13-ban:

"Vala pedig mértéke az aranynak, a mely esztendőnként bejő vala Salamonnak, hatszázhatvanhat tálentom arany"

Miről szól ez? Pénz, adó. Amivel ehhez a világhoz kapcsolódunk.

Nem kell pánikba esni. Csak gondolkodni róla. Nyugodtan.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr804572934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.06.09. 04:52:37

Ha jól érzem, akkor a "nem baj"/"ez sem baj" szavak mögött sok erő,és türelem van. Ez pedig szükséges,ha valaki blogolásra adta a fejét.

Bár három éve vezetek NET-naplót, én azt gondolom magamról,hogy azóta sem lettem igazi (sztár)blogger,akinek egyetlen post-tüsszentésére harminc különböző kommentelő kíván jó egészséget! [;-<))
De ennek megvannak az előnyei is: mivel engem relatíve kevesen olvasnak,így bátrabb blog-postokat publikálhatok, nem lesz belőle web-veszekedés. Ha hónapokig nem írok semmit, nem kérdezik a kedves kommentelők,hogy mikor lesz újabb post, már két napja nem olvastak újdonságot a blognak látszódó weboldalamon! [:-)
Amin picit csodálkozok: a legtöbb gyülekezet,amelyek általában -elvileg-fontosnak tartja az internetes kommunikációt,gyakorlatilag nem becsülik meg blogger-tagjaikat. Érdemes megnézni a gyülekezeti-egyházi honlap-ajánlókat: általában van minden: vasúti menetrend,időjárás-jelentő weboldal,kultúr-portál. De hogy a közösségben vannak blog-író tesók, az nem téma. Pedig egy net-napló nagyon jó tanúságtétel lehet az Úr Jézusról, és a gyülekezetről. Úgy tapasztalom,hogy alapból nem lehet kedves,és elfogadott a keresztény blogger a gyülekezetében,talán félnek a vezetők a szabad kommunikációtól,mintha ellenzék-veszélyt látnának. Pedig a gyülekezeti tagok blogjai a gyülekezeti sajtó pozitív ellensúlya is lehet(ne),megvalósítva az információs egyensúlyt.
Persze,a keresztény gyülekezetekben jóval nagyobb a szabadság,mint a destruktív vallási közösségekben,ahol eleve ellenségesen viszonyulnak a bloggerekhez,és általában minden, a Központtól eltérő gondolathoz,gondolkodóhoz.
Az építő,kétoldalú kommunikációhoz nagy türelem,és empátia kell, még a keresztény blogokon,web-fórumokon is.
Nagyon-nagyon könnyen félre lehet érteni a mondatokat,és ezen még egy kedves szmájli-mosoly sem mindig segít.

Érdekes, talán kevésbé ismert Igehelyet Idéztél a 666-al kapcsolatban. Valóban nem egy ördögi, negatív erővel "töltött" misztikus szám a "666",-még ha bizonyos (szub)kultúrákban divatba is jött,hanem -ahogy a Jelenések könyvében olvasható: "egy embernek száma".

>>" Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat. "<< (Jel.13:18)

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.06.09. 05:03:38

Mielőtt rettenetesen totálisan félreértene valaki: nem magamat sajnálgatom,-én nem gondolom magamat Bloggernek,-hanem általában a keresztény bloggereket látom perifériára szorítva.

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2012.06.09. 11:17:08

Köszönöm a hozzászólásodat. Ez tényleg kimerítő volt. Bevallom, ilyenekre vágyom. Én is úgy látom, hogy nem szeretnek, mint bloggert (se), és általában elzárkóznak az internettől, mint ördögi dologtól. Lassan kezdenek feloldódni ezek a mélyen besült reflexek, de azért oldódnak. De addig, azt akiben már feloldódott, kinézik. Persze, van ennek oka, amit nem akarok most boncolgatni, de majd egyszer erre (is) sort kerítek.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.08.06. 20:12:28

még jó hogy idenéztem. Ez a jel amit ez a szám jelképez engem is nagyon érdekel. Mi lesz az? és miről lehet felismerni? Vagy egy egyértelmű dolog lesz, amit akkor majd minden keresztény fel fog ismerni? Mert rengeteg elképzelés van erről. Főleg különböző összeesküvés elméletekben, amik néha nagyon meredekek

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2012.08.07. 07:54:30

Az én értelmezésem szerint ez a világhoz való feltétlen ragaszkodást jelenti. De ez azokra a hívőkre vonatkozik, akik majd a nagy nyomorúság idején élnek, már az elragadtatás után. Mert az elől ragadja el az Úr az övéit.("És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, a ki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, a milyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; a ki csak beírva találtatik a könyvben." Dániel 12:1) A Jelenések 20:4-ben ír arról, hogy a fenevad bélyege nélkül nem lehet majd létezni a földön. Ennek száma 666. Emberi szám. Azaz egy ember fogja megszabni, ki adhat-vehet,és hogy erre mikor kerül sor, az is a Jel. 20: 4-ben van kijelentve. Mi még csak "kiképzésen" vagyunk azokhoz képest... T.i. azok az emberek azután fognak megtérni, hogy az elragadtatás megtörtént.(Jel.7:14)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.08.07. 20:21:00

@stephy-alias:Nászta Katalin: Én ezekkel az infókkal még csak ismerkedem. Úgyhogy ne vedd tolakodásnak a kérdésemet.
Tehát a nagy nyomorúság előtt a keresztények elragadtatnak az úr Jézus elé. ezalatt a földön rengeteg szenvedés lesz. Aztán pedig visszajönnek a földre, de akkor még a fenevad fog uralkodni?

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2012.08.07. 20:47:25

A Jelenések 19:11-21 erről szól. De ezek azok, amikhez nem szabad semmit hozzátenni, illetve elvenni. Csupán értelmezhetjük, hogy még biztosabb alapokon álljunk. Meggyőződésem, hogy ezek a kijelentések is részei az Úr parancsolatai megtartásának. Így is kezdi a könyvet János: "Boldog, a ki olvassa, és a kik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, a melyek megírattak abban; mert az idő közel van." Jel 1:3
Tehát Isten azt akarja, hogy mi ismerjük ezeket. A győzelem már biztos, és garantált, hiszen csak a világ nem tudja, hogy már minden elvégeztetett a kereszten. Ezek immár a BETELJESÜLÉSEK. A nyilvánvalóvá válás részei.
süti beállítások módosítása