Úrvacsora, ítélet
2012. augusztus 05. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Úrvacsora, ítélet

Méltatlanul enni, inni egyet jelent azzal, hogy ítéletet enni, inni. Ez az erőtlenség, betegség, elhúnyás oka.

"Mert ha mi ítélnők magunkat, nem ítéltetnénk el. 
  De mikor ítéltetünk, az Úrtól taníttatunk, hogy a világgal együtt el ne kárhoztassunk."  1 Kor. 11:31-32

Az Úrtól taníttatunk, hogy a világgal el ne kárhozzunk.

Felszabadító erővel ért el hozzám ma ez az üzenet. Tegnap kicsit összekaptunk a férjemmel. Nem engedtem a magaméból. Utána együtt füstölögtem mamával a teraszon miatta. Aztán elcsitultak a hullámok. De nem volt jó érzés.

"Fiam, ne vesd meg az Úrnak fenyítését, se meg ne lankadj, ha ő dorgál téged; Mert akit szeret az Úr megdorgálja, megostoroz pedig mindent, akit fiává fogad." Zsidó 12:5-6

"Mert ... (a mi testi apáink) ... tetszésükre fenyítettek; ő pedig javunkra, hogy szentségében részesüljünk." Zsidó 12:10

 Ezért nincs igaza annak az "evangéliumnak", amelyik tejfölt hirdet az Urat követőknek.

"Kövessétek mindenki irányában a békességet és a szentséget, a mely nélkül senki sem látja meg az Urat: 
Vigyázván arra, hogy az Isten kegyelmétől senki el ne szakadjon; nehogy a keserűségnek bármely gyökere, fölnevekedvén, megzavarjon, és ez által sokan megfertőztettessenek." Zsidó 12:14-15

"Vigyázzatok, meg ne vessétek azt, a ki szól; mert ha azok meg nem menekültek, a kik a földön szólót megvetették, sokkal kevésbbé mi, ha elfordulunk attól, a ki a mennyekből vagyon, 
  Kinek szava akkor megrendítette a földet, most pedig ígéretet tesz, mondván: Még egyszer megrázom nemcsak a földet, hanem az eget is. 
Az a "még egyszer" pedig jelenti az állhatatlan dolgoknak mint teremtményeknek megváltozását, hogy a rendíthetetlen dolgok maradjanak meg. 
 Annakokáért mozdíthatatlan országot nyervén, legyünk háládatosak, melynél fogva szolgáljunk az Istennek tetsző módon kegyességgel és félelemmel. 
Mert a mi Istenünk megemésztő tűz. " Zsidó 12:25-29

 Még hogy az Úr nem lát mindent? Hogy pont ezt olvastam a Bibliából? És pont szólt? Melyik igéje nem szól, ha nyitott a szívünk? 

A nyitott szív egyik tulajdonsága, hogy sebezhető. És Isten nem kímél. Pont azért, mert szeret. Sőt. Ő megmondja neked, hogy megértsed, mi az ő akarata. Nem szépeleg, nem udvarol, hanem kijelent.

Imádom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr444697316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása