Nabukodonozor kapta, Dániel megfejtette, mi kegyelmet nyertünk...
2012. szeptember 21. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Nabukodonozor kapta, Dániel megfejtette, mi kegyelmet nyertünk...

Amit keresünk ezen túl van - ez jutott eszembe ma reggel, amikor kezembe vettem a Bibliát.

Az Úr Jézus az Ajtó. Az Ige az ajtó. De Isten országába bemenni csak a Lélek által lehet.

Kinyitom a Bibliát és olvasom. Bevilágít az életembe, abba, ami reménytelen. De ott van az ablakban - a nyitott Biblia az ablak - hogy ha leteszem az életem, ha feladom a harcot magamért, ha meghalok az Úrral ennek a világnak és az odafelvalókat keresem, na akkor bemehetek, mert bevisz a Lélek, az Úrnak Szerelmes Szelleme.

A Dánielnek adott kijelentés.

Isten Nabukodonozornak, a hitetlen, pogány királynak ad egy olyan kijelentést, ami az egész világra vonatkozik. Megfejteni csak Dániel tudja, mert az álom kulcsát Isten neki adta.

Isten tud mindent, Isten mindent tud. De a mindentudásából annyit és azt jelent ki az embernek, amennyit jónak lát. Amennyire szüksége van az embernek. És hogy fel ne fuvalkodjon senki, hát nem kivételez. Nem megdöbbentő ez a történet? Azt várnánk, hogy Isten csak a benne hívőknek szól. De nem! Szuverén!

Ez volt az ószövetség.

Jézus Krisztusban pedig mindent kijelentett az emberiségnek. Önmagát adta Benne, nekünk, értünk. És csak az nem ismeri meg, aki nem akarja.

Csodálatos, amit az Úr tett. Kicsoda mérheti fel, vagy ítélheti meg Őt? A mindenség Ura, Királya odaadta nekünk önmagát, a Mindenséget, hogy Benne legyünk és uralkodjunk Ővele együtt - az Ő testeként, a Fejünk, Jézus Krisztus után igazodva. Mikor olvasom az Igét, gyönyörködöm Benne. Mindent, minden titkot kijelentett nekünk Jézus Krisztusban. Nekünk csak Őt kell megismernünk. Úgy, ahogy erről a Biblia, Isten nyelve gondolkozik. Megismerni, mint férfi a nőt, nő a férfit a szent elköteleződés - a házasság jegyében. Másként nincs ismerkedés, nincs megismerés. És nem a törvény kemény szabálya miatt, hanem a törvény valóságtartalma, igazsága alapján, hogy megismerni csak megbékélt, lenyugodott, bizalmi állapotban lehetséges. Ekkor tárulnak fel előttünk a "megismerni valók". A tudás. A hit, bizalom hívja elő a láthatatlanból az érzékelhetőbe, a tudás, a "megfoghatóság" tartományába azt, akit szeretünk, és még jobban meg szeretnénk ismerni. És minden ismeretfokkal közelebb kerülünk a teljességhez. Aminek nincs vége. Isten végtelensége, országának örökkévalósága, a menny öröme elmúlhatatlan, befejezhetetlen.

Nem "kell" nekünk erőfeszítéseket tenni azért, ami már nekünk adatott Jézus Krisztus halála és feltámadása által. "Csak" megismernünk lehet azt ami VAN.

Ez a kegyelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr304791805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása