" Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;    26. És a ki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal." János 11:25-26
2012. október 19. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

" Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él; 26. És a ki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal." János 11:25-26

Sokan halnak meg mostanában. Ismerősök, közeliek, távoliak. Betegek lesznek, menthetetlenek kollégák. 

Imádkozunk értük. Isten akarata szuverén. A hitetlen pedig áll és nem ért semmit, vagy Istent hibáztatja. Holott Isten mindent nekünk adott Fiában. Csak ez sokak számára olyan "nyálas". Csöpögős. Férfiatlan. Puhány. Ilyennek tűnik. Pedig mikor ott áll az élete végén, láthatja, mennyire nem ér semmit semmilyen emberi erőfeszítés.

Addig lehet dönteni, addig lehet választani, addig lehet keresni és megtalálni, amíg van szabad akaratunk. Amikor már nincs, akkor már csak megesnek velünk a dolgok. 

Belenyugodni Isten akaratába jó szívvel csakis akkor lehet, ha már megismertem rám vonatkozó személyes tervét. Ehhez pedig hallanom kell az Ő hangját. Ez Isten kijelentett Igéje. De ha elfordul tőle az ember, mire, kire számíthat? Megmentheti-e őt bárki, bármi, ami kisebb mint Isten?

Szeretlek, Uram. Soha nem akarok elfeledkezni arról, amit értem tettél. Ennél nincs férfiasabb, erőteljesebb, tökéletesebb cselekedet, mint a Tiéd! Millió felkiáltójel és milliárd dicséret, hála Neked érte!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr994857498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2014.04.20. 09:37:10

Kiegészítem azzal, hogy csak az élőkért imádkozunk, nem a holtakért.
süti beállítások módosítása