Minden dicsőség Istené, akit nem lehet összehasonlítani senkivel
2014. március 06. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Minden dicsőség Istené, akit nem lehet összehasonlítani senkivel

Van az emberben egy természetes vágy: ismerjék el, ha okos. Természetes? Mikor Isten megteremtette a földből és a lelkét lehelte belé, akkor még jó természete volt, isteni. De azóta, hogy megsötétedett a szíve, már átengedte az afölötti  hatalmat a sátánnak. Tehát már ördögi természetü. Nem tévednek, aki, ezt gondolják, igei alapon. Tehát már nem természetes az a vágy, hogy elismerjenek... hanem gonosz eredetű....

A bűn a bensejében keletkezett ama fényes hajnali csillagnak, valamikor. (Ezékiel 28:16) 

A pusztulását is Isten úgy idézte elő, hogy tüzet hozott ki a bensejéből... (Ezékiel 28:18)

...Kereskedésed bősége miatt megtelt a bensőd erőszakossággal...

...felfuvalkodott szíved gazdagságod miatt, szépséged miatt...(Ezékiel 28:5;17)

A gonosznak az eredete, a bűnnek születése ez.

Ha vannak párhuzamos világok, ha vannak olyan fejedelemségek, amik a sötétségben, homályban uralkodnak, akik ellen volt oltalmazó Kérub Lucifer, márpedig a Biblia ezt állítja, és ez nekünk azt sugalmazza, hogy harc van az egekben, amihez Isten az embert fegyvertársnak, bajtársnak, munkatársnak teremtette....

És ha hozzávesszük ehhez a felismeréshez, hogy azt mondja Luciferről, Tirus királyáról, hogy csak ember, aki olyanná tette szívét, mint az Isten szíve, olyannak mutatta...

...akkor azt kell gondoljuk, hogy olyan harcba teremtett minket Isten, aminek az okozója, kezdője maga a gonosz volt, akinek a szívében egyszer csak gonosz találtatott... (Ezékiel 28:15)

Teremtetésünk eredeti céljának megfelelni nem sikerült, éppen a sátán bennünket átvágása miatt, s hogy elcsábította szívünket az Atyánktól, ezért kibújni sem tudunk a felelősség alól, mert Ádámban mindannyian elbuktunk, ezért halunk meg, testileg, és ezért van örök kárhozat is.

Viszont a harcnak még nincs vége, bár a győzelem kihirdettetett. Jézus Krisztus legyőzte a halál gonosz angyalát, ami rabságban tartotta a bukott embert. Így felszabadította annak hazugsága alól,  és újra cselekvőképessé tette. A győzelmet megszerezte számunkra a halál fölött, ezzel minden bűn fölött, ami a halálban akar tartani, a halálban, ami mozdulatlanságra kárhoztat, azzal a hazugságával, hogy bűnösök vagyunk, semmit sem tehetünk.

Ezért fontos, életbevágó és kikerülhetetlen Jézus Krisztus kereszthalálának és feltámadásának hirdetése, mivel csak Benne és csak Általa vagyunk szabadok, de Benne azok VAGYUNK! 

És ez a szabadság tesz minket képessé a gonosz elleni küzdelemre, amiben mindig a győztes előnyében vagyunk, mert már megszerezte számunkra ezt az Úr Jézus. Ezért minden Róla szól.

A mi harcunk csupán a hitért zajlik, hogy ezt ne veszítsük el. Ez az a hit, ami legyőzi a világot, ez az a hit, amit ajándékba kaptunk, ami kifordítja sarkából a világot. 

Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni. De ezt a Neki tetsző hitet is Ő generálja a szívünkben, mikor olvassuk, kutatjuk, keressük az igazságot. 

Újabban is egyre-másra fedeznek fel letűnt világokat, civilizációkat, ú.n. életet más bolygókon... 

Maga a Biblia tudósít bennünket erről. Már akkor óriásokról beszél az Ige, amikor még nem történt meg az özönvíz. (1Mózes 6:4) 

És olyan nemzeteket kellett kiűzniük maguk elől Izraelnek Kánaán földjéről, akik hatalmasok voltak, erős várakkal, más istenségek imádatára berendezett élettel, idegen civilizációval... Zanzummok, Anákok, Horeusok, Avveusok, Emeusok, (5 Mózes 2:10;20-23)

És Isten a maga hatalmát ezek fölött épp a kicsi, az ellenségnél mindig kevesebb harcossal rendelkező Izraellel mutatta be, hogy lássa meg mindenki és minden, égen-földön, hogy Ő az Úr, és nincsen más Isten rajta kívül. 

És minekutána eljött az ideje a világ megváltását bemutatásának, behozta elsőszülöttjét abba a látható világba, amit Ő teremtett, és bemutatta a MEGOLDÁST, a KIOLDÁST, a GYŐZELMET.

Eljött a FIÚ, aki a kereszthalálával legyőzte a SÖTÉTSÉGET, VILÁGOSSÁGRA hozta a VILÁGOSSÁGOT, mert Ő maga AZ.

Ezért mindenki aki Benne hisz, az Világosságban jár, azokon nem uralkodik már semmi, mert Isten tulajdonába kerültünk újból és VÉGLEGESEN.

Ez a felismerés szabadít fel minden félelemtől, ez ad képességet legyőzni a világ minden kísértését, azt a hazugságot, hogy itt kell nekünk szenvednünk és  megrohadnunk a földön... mert NEM IGAZ.

Isten kegyelméből már mindenki láthatja, aki akarja, hogy nem csak ez a látható, tudható világ létezik. Hogy van tudomás a tudomásunkra jutott dolgokon túl is.

Ezért hát csak keress szorgalmasan, aki keresel, és mondd bátran, aki mondod, hogy KICSODA AZ ÚR, KICSODA JÉZUS KRISZTUS.

Megváltása Beváltott minket az örökkévalóságba, Igazsága lerántotta rólunk a hazugság rongyait, amikkel eltakartuk mezítelenségünket, ami kiszolgáltatottá hazudott bennünket a sátán előtt. Nem vagyunk kiszolgáltatottak, hanem megszolgált ajándékai Istennek e világ számára, aminek el kell múlnia, hogy új jöhessen létre, amiben nincs hazugság, nincs bűn... 

Megszolgált értünk az Úr, ki ragadhatna ki bennünket az Ő kezéből? Kineveti a halállal ijesztgető üres fenyegetést. Nincs Halál! Hol a te fullánkod? írja az Írás, és egyszer majd látni fogjuk mennyire Igazat ír. 

Mert aki hisz Jézus Krisztusban, ha meghal is ÉL. Mert Jézus Krisztusban legyőzte a halált. 

Ezért ha most nem is látszik, mert el kellett temetni a test rothadandósága miatt, majd meglátjuk a Feltámadáskor, mennyire ÉLNEK azok, akik úgy haltak meg, hogy bíztak Jézus Krisztusban!

H A L L E L U J A !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr25846277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása