FÉLTELEK!
2017. október 12. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

FÉLTELEK!

„És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vízének forrásából ingyen.” (Jelenések 21:6)

„...valaki pedig abból a vízből iszik, amelyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjazik, hanem az a víz, amelyet én adok néki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz őbenne” (János 4:14) 

A víz a legfontosabb eleme az életnek. Az embernek.

Gyermekként elvarázsolt az a gondolat, hogy van olyan forrás, amiben az örök élet vize buzog. Talán a János vitéz Kék tó kezdetű szakasza indította el bennem ezt...

Hogyne ragadta volna meg a lelkemet-szívemet az ismeret, amikor Isten az ő Fiában ezt a forrást átnyújtotta nekem.

És világossá tette, hogy az a víz, az Ő beszéde. Az a forrás Ő maga. Mert amikor azt mondja, hogy belőlem is ez buzog majd, és a Szent Lélekre (Szellemre) utal, ami (Aki) eszembe juttatja azokat, amiket Ő mondott, akkor visszakanyarít újra és újra Önmagához.

Ennek az élő víznek élő tulajdonságai vannak. Egy a szájából elhangzott beszédekkel. Élő Ige. Az Ige pedig azonos Vele. 

Ezékiel próféta egy könyvet kapott, amit megetet vele az Úristen, mondván, töltse meg belsejét azzal és szólja az Úr szavait a népnek, akik nem olyanok, mint a többiek, nem homályos ajkúak és nehéz nyelvűek. 

János is kap egy ilyen könyvet a Jelenések könyvében. (Jel.10:9) Keseríti a gyomrát, de szájában édes lesz, mint a méz. Isten szavait tartalmazza. Ez a próféta sorsa. 

„A lélek az, ami megelevenít, a test nem használ semmit: a beszédek, amelyeket én szólok néktek, lélek és élet.” (János 6:63)

„... és szájából kétélű éles kard jő vala ki...” (Jel. 1:16)

„... és neve Isten igéjének neveztetik...” (Jel. 19:13)

Ez az a forrás, amiből az élet vize árad. Erről énekel a költő, erről írnak a próféták, az élő Istenről bizonyságot tevő milliók, milliárdok az évezredek során.

Hozzá tér vissza az ember, ha életben akar maradni, ha élni akar, ha örökké akar élni. Nem talál mást, nincs más kívüle.

„... és a folyóvizen innen és túl Életnek Fája vala...” (Jel. 22:2) 

Összerakhatod a szavakat, de élő szó, élő beszéd, amelyhez mindig úgy térhetsz vissza, hogy ha meg is kell ölnie benned valamit, utána meggyógyít, meg is elevenít, nincs ezen kívül a mindenségben. Sehol. Nincs más krisztus Jézus Krisztuson kívül. Nincs más megváltó Isten egyszülött Fián kívül. Nincs más messiás a megígért és eljött Immánuelen kívül. Ő a Velünk az Isten. Ő az ajtó. Ő az Út. A Feltámadás és az Élet. 

Ezért kell megtenni, azaz bevenni azt, amit mondott. Aki hisz és megkeresztelkedik: üdvözül, aki nem, elkárhozik. (Márk 16:16)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr8012955789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása