Jézabel...?
2021. január 07. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Jézabel...?

„Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, amely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak;” (2. Kor. 10:5)

 

„Mert ezek közül valók azok, akik betolakodnak a házakba, és foglyul ejtik a bűnökkel megterhelt és sokféle kívánságoktól űzött asszonykákat,” (2.Tim. 3:6)

 

„Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik.” (Máté 5:18)

 

Bele lehet szeretni az írásba, mint tevékenységbe is.

Istent játszik az ember. Szavakkal új rendet, világot teremt, hiszi.

De szavakkal lehet a legtöbbet vétkezni, a legnagyobb bűnöket elkövetni.

Isten azt parancsolja az embernek, hogy még a gondolatait is zabolázza meg. Beszéde pedig ne legyen több, mint igen, nem.

Az asszonynak pedig a feje a férje. A férj feje a Krisztus.

És meg is magyarázza Pálon keresztül: mert az asszony csalattatott meg, a férfit pedig az asszony csábította el.

A baj mindig ugyanúgy kezdődik. A férfi feje nincs Krisztusban, s az asszony így befedezetlen. A helyzet nem orvosolható az asszony fejének befedezésével. Ez a legkényesebb kérdés mai napig.

A törvényt Krisztus betöltötte, már a kegyelem ideje van – még egy rövid ideig – de Pál ebben az időszakban is azt mondja: a ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, és ha valamit nem értenek, kérdezzék meg otthon a férjeiket. Ez egy kiegészítő parancs az asszonyok és a házasság, az egység védelmére. Mert az ördög nem alszik, körbejár, és lesi, hogy kit nyelhet el. Kivétel mindig van, de akkor az nyilvánvaló mindenki előtt, hogy isteni ajándék (kenet) van azon az asszonyon.

A családban a fej a férj lehet, de  ha nem kell neki ez a tisztség, Krisztusban, csak egy halott bábfej uralkodik, akinek nincsenek életet adó tanácsai. Így a nyomor nagyobb  más asszonyokénál kiknek férjeik megtérnek, de mégsem keresik az Urat nap mint nap.

Kerestem az igéket, bújtam a Bibliát, hol van az én szabadulásom benne. Megtaláltam Debóra történetét. Meg Isten ígéretét: „asszony környékezi a férfit”. Végül azt: az Úrban nincs férfi, sem nő, sem szolga, sem szabad, hanem egyedül Krisztus, aki Úr mindenek felett. Nem mutogathattam a férjemre. Mindazonáltal minden ember számon lesz kérve afelől a világosság felől, amit kapott az Úrtól az Úrban.

A bűn zsoldja a halál, Isten ajándéka pedig örök élet a mi Urunk, Krisztus Jézusban. Nem elég tudni a bűnt. Meg is kell bánni. Bűnbánat nélkül nincs bűnbocsánat.

Reménységem az Ige ígérete: adtam neki időt is, hogy megtérjen… írja Jézabelről a Jelenések könyvében.

 

„De van valami kevés panaszom ellened, mert megengeded amaz asszonynak, Jézabelnek, aki magát prófétának mondja, hogy tanítson és elhitesse az én szolgáimat, hogy paráználkodjanak és a bálványáldozatokból egyenek.”

 

„Íme én ágyba vetem őt, és azokat, akik vele paráználkodnak, nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek az ő cselekedeteikből.

És az ő fiait megölöm halállal; és megtudják a gyülekezetek mind, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek szerint.” (Jelenések 2: 20-23)

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr9016375752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása