Schneider Zoltán kapta az idei Hollósi Frigyes-díjat
2023. július 16. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Schneider Zoltán kapta az idei Hollósi Frigyes-díjat

20230715230050_szp3352.jpg

Schneider Zoltán és Pócza Zoltán

 

Teltházakkal játszották a Miért pont kivi? előadásait a Kőszegi Várszínházban

20230715225917_szp3329.jpg

Varga Ádám, Schneider Zoltán, Takács Katalin, Kiss Anna Gizella eh. 


A Kőszegi Várszínház idei nagyszínpadi produkciója – együttműködésben a Rózsavölgyi Szalonnal és a Köz-Játék Fesztivál keretében – a Miért pont kivi? volt Őze Áron rendezésében. A közönség szavazhatott arról, ki kapja az előadás színészei közül az idei Hollósi Frigyes-díjat. Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója az utolsó Miért pont kivi? előadása után – a nézők szavazatai alapján – Schneider Zoltánnak, az előadás főszereplőjének nyújtotta át a díjat Barnabé Leroux megformálásáért. A díjat Trifusz Péter képzőművész tervezte.

20230715230053_szp3354.jpg

Varga Ádám, Takács Katalin, Schneider Zoltán, Pócza Zoltán

Schneider Zoltán a díj átvételét követően azt nyilatkozta: „Csodáltam, amit Hollósi Frici csinált a színpadon. Bármilyen szerepet játszhatott, mindig figyelni kellett rá. Minden mozdulatára, minden villanására. Azt hiszem, boldog ember volt. Boldog színész. Mindenki szerette őt.” Arról is beszélt: először játszott a Kőszegi Várszínházban, szeretett itt lenni, nehezen megy el innen, s mindent köszön Őze Áron rendezőnek, a kollégáknak, és a Kőszegi Várszínház vezetőinek, munkatársainak. „Nagyon köszönöm a közönségnek a díjat! Jövök még ide, egészen biztosan. Most már megértem, hogy Hollósi Frigyes rendre visszatért Kőszegre”, jegyezte meg Schneider Zoltán.

20230715225820_szp3316.jpg

A szereplők: Varga Ádám, Schneider Zoltán, Takács Katalin, Kiss Anna Gizella eh.

A Hollósi Frigyes-díjat a Kőszegi Várszínház tavaly alapította, a színház fennállásának 40. évfordulóján. Annak a színművésznek adják át, akinek a Kőszegi Várszínház nagyszínpadi bemutatójában nyújtott alakítása a leginkább tetszett a közönségnek. Ugyanis a nézők szavaznak a Hollósi Frigyes-díjról. „Hollósi Frigyes tizenhét nyáron át játszott a Kőszegi Várszínházban. Idén lesz tizenegy éve, hogy sajnos nincs köztünk. De mindig gondolunk rá, mindig emlékezünk rá. Lehet kapni nálunk a Hollósi-kávét: hosszú kávé két cukorral hideg tejjel. Így itta. És tavaly óta színházi díjjal is őrizzük a nevét, az emlékét. Először, 2022-ben Takács Katalin nyerte, aki egyébként most játszott a Miért pont kivi?-ben is. Idén Schneider Zoltánnak szavazta meg a közönség, akit szintén visszavárunk Kőszegre”, mondta Pócza Zoltán.

A Miért pont kivi? kőszegi előadásait több mint 1500 néző látta, végig teltházzal mentek. Ősztől a budapesti Rózsavölgyi Szalon tűzi műsorára a produkciót.

 20230715225851_szp3320.jpg

 Schneider Zoltán - (Fotók: Szendi Péter - Vas Népe)

 

Az előadás budapesti premierje augusztus 23-án lesz a Rózsavölgyiben. A Köz-Játék Fesztivál július 23-ig folytatódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr9418168305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása