"Mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremtettek." Kolossé 1:16/b
2008. december 19. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

"Mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremtettek." Kolossé 1:16/b

Eljön az az idő, amikor minden nyelv megvallja, hogy Jézus Krisztus Úr mindenek fölött.

Nekünk az a jó, hogy már most tudjuk ezt. Ez az ő kegyelme. És azért tudjuk, mert kijelentette nekünk. Valakit elküldött, valaki eljött, és az Úr megnyitotta a szívünket, és befogadtuk ezt a hírt, az Ő drága kegyelmét. Nem történhetett volna meg, ha Ő nem nyitotta volna meg a szívünket. Neki köszönhetem a megtérésem.

Vannak, akik megnyitott szívvel ellenálltak Neki. És vannak, akiknek nem nyitotta meg a szívét.

Tegnap céges bulin voltam. Vendég-humorista volt, aki "aránylag" ízlésesen szórakoztatta a közönséget..., értem ezalatt, hogy nem volt "túl sok" közönséges elem benne, az elején. A vége felé már mind több, érezni lehetett, ahogy tapogatta a közönség ízlés-küszöbét, és engedett meg magának mind "erősebb" vicceket. De ami miatt szóvá teszem ezt, azért van, mert az előadásából kiderült, hogy ők, humoristák is nagyon szenvednek attól a kulturális analfabétizmustól, ami egyre inkább jellemző ebben az országban az emberekre. Ahogy egyre gagyibb és gagyibb műsorok futnak a Tv-ben, ahogy a nézettség diktál, és ez hogy viszi mind lejjebb a műsorok színvonalát, és kerülnek ki a nívósabbak a látószögből. (Ma reggel pedig a férjem mesélte, hogy "lefordították" Gárdonyi Géza Egri csillagok c. művét a mai magyarok nyelvére, hogy értsék!! Döbbenetes. És a szép, ízes magyar nyelv, ami annyira pontosan és árnyaltan fogalmaz, egyre sivárabb lesz, és a kifejezőereje egyre csökken. De csökken mögötte az értékes ember is, mert visszasüllyed - nagyon pesszimistán - az állatias szintre, ahol a primitív már csak ugatni, üvölteni, nyüszíteni tud, mert nem tudja kifejezni magát. Elaljasodik az ember. Az ember, akiért Isten egyszülött Fia eljött, hogy megváltsa!)

És sokan nem ismerték a humoristát. Sok hívő testvér sem ismeri, de nem csak őt, hanem más "kultúrlényt", aki pedig Isten akaratából teszi a saját meggyőződése szerint a jó dolgokat az emberekért.

Mi hívők tudjuk, hogy minden hiábavaló, és üres cselekedet, amit az ember a saját dicsőségére tesz, és annál az utolsó megmérettetésnél, amikor majd az Úr színe előtt állunk, nem ezek fognak bennünket megdicsőíteni, de van Istennek egy annál is nagyobb kegyelme, amit a hívők is kevesen ismernek... Hogy még a pokolban sem lesz egyforma rossz dolga mindenkinek... Isten igazságos. És az Igében azt írja, hogy mindenkinek munkálkodnia kell annak a városnak a jólétén, ahol él. Ezt a Babilonban fogságban élt Izraelnek mondja, hogy az a "ti jólétetek is". És mennyire igaz! Minden az Ő dicsőségére van! Minden! Ezért nem tehetsz semmit az Úr ellen, csak a magad sírját ásod, mikor engedetlen vagy Neki, de ismerjük, hogy még a Fáraó is az Úr dicsőségét szolgálta az ellenkezésével. Ő maga kárát látta, de nagyon, viszont a többiek annál nagyobb kegyelmet élvezhettek!

Ezért jó, ha az ember meggondolja, miként él, hogyan számlálja a napjait, "hogy bölcs szívhez jusson", és ne az elkárhozottak, hanem a kegyelemben részesültek között állhasson majd az ítélet napján.

De tudnunk kell, hogy MINDEN Isten dicsőségét szolgálja. SEMMIT sem tehetünk az Úr ellen.

Mit lát az ember? Hogy mindenhol egyre erkölcstelenebb minden. És nem érzi jól magát. És frusztrált, és kényelmetlen, és várja "Isten fiainak megjelenését", bár maga sem tudja, hogy ezt várja. És amiatt keserű, hogy nem lát kiutat. Nem lát megoldást. Én tudom, én látom. És akkor is el kell mondanom, ha nem kell senkinek. Egyszer majd kelleni fog. S akkor eszébe jut, kit kell segítségül hívnia.

Meg kell tanulnunk azon a nyelven beszélni, amit ma használnak, hogy ők is megértsék: Jézus a Messiás! Ezért is üdvözlendő, hogy a gyermekeknek hirdetik, hogy a szülőkhöz is eljusson az örömüzenet.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr98831085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása