... morzsák stephy asztaláról...
2009. március 26. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

... morzsák stephy asztaláról...

Olyan nekem a Biblia, mint a legdrágább kincs. Mindig ezzel kezdem a napot. És leírom, nem ide mindig, amit számomra kijelent. Ami halálosan lefáraszt, hogy nincs olyan ember, akivel igazán meg tudnám osztani. Olyanra gondolok, aki úgy szeretne engem, mint az Úr. Volt ilyen testvérem, de már nincs köztünk. Azért lenne erre szükségem, hogy tudjak tovább fejlődni az Úrban, de úgy, hogy ne "verjenek" vissza a betonba.

Az nagyon jó, hogy most újra van egy kis csapat, akikkel megbeszéljük az igét. Talán tőlünk is függ, hogy mélyebbre hatoljunk az igazság ismeretében, és ne csak a felszínét "karcolgassuk".

De még nagyon sok olyasmi is van, ami érdekel, és nem tartozik szorosan az Igéhez. Pld, az irodalom bizonyos része, a képzőművészet, színház, szóval az, ahonnan "jöttem." Nincs bennem irígység azokkal szemben, akik most is ebből élnek. Nagyon is szerettem mindig az alkotókat, mert ez isteni tulajdonság, valamilyen formában. Csak mi a meglévőből alkotunk, abból, amit az Úr a rendelkezésünkre bocsátott. Nem válhat imádatunk tárgyává, persze.

Érdekes, hogy bár 59 éves vagyok, nem "érzem" magam annyinak, A benső, a lélek nem is öregszik. Azt hiszem, erre gondolt a Sz. Cs. mikor prédikált. Mert a külső bizony napról napra romlik. Erről Péter is ír.(1 Péter 1:24; Filippi 3:21; 1 Korinthus 15:53) Csak a test nehezül el. Kinek így, kinek úgy. Az öregedés és a betegség két külön fogalom. A gyógyulás mind a kettőnek szól(hat), de a test az öregedést nem kerüli el, ha sokáig tart az ittléte a földön.

A legutóbbi "csokor" arról, mit tanít nekünk az Úr az önvédelemmel kapcsolatban kitűnő volt!!! Kedves tesóm, valahogyan ezt írásban is rögzítened kellene! Hogy újra és újra átolvashassam!

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr261026245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tünde 2009.03.26. 08:02:22

Rendben, rögzítem.
süti beállítások módosítása