2009. április 29. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Mi különbség van az igaz és a hamis próféta közt? Hogy az egyik próféciája "bejön" és a másiké meg nem? Nem ilyen egyértelmű. De ha már sokadszor mondja valaki, hogy az Úr neki megjelentette a dolgot, és az mégsem valósul meg, akkor meg kell vizsgálni az embert. Egyetlen mentsége lehet minden "prófétának", vagy az Úr szolgájának: ha az élete teljesen ISTENNEK SZENTELT, HA HAZUGSÁG NEM TALÁLTATIK A SZÁJÁBAN, ha számonkérhető és ellenőrízhető. Mindannyian ilyenek kell legyünk. Mert mikor hazudunk, nem embernek hazudunk, hanem Istennek. Az IGÉT azért adta nekünk Isten, hogy ellenőrizhessük a magukat Isten szolgáinak nevezőket.

Örökké megmarad a te IGÉD a mennyben, mondja a zsoltáros. Gondold meg, hogy az Úr Igéjével fogsz találkozni ott, és AZ ítél meg majd téged. Ott fenn a mennyben az Igéhez fognak mérni téged. Gondolod, hogy hazugságban és bálványimádásban élők oda bekerülhetnek? Vagy erőszakosak, akik másokat elnyomnak? Vagy másokat "igézéssel" leuralók? Vagy megfélemlítők?

Ha nincs bátorsága a testvérnek felállni és kitárni a szívét az Úr színe előtt, mert attól fél, hogy te is hallod, és beletenyerelsz, vagy visszaélsz vele, akkor milyen őrizője vagy te a testvérednek?

Miért nincs türelmed kivárni, meghallgatni, tanácsot kérni, intést elfogadni, bátorítást igényelni attól, akit az Úr melléd helyezett? Elmehetsz a világ végére is nagyhangú szolgálókért, de a nyájad a te kezedből kéri majd számon az Úr. Előttem vonogathatja a vállát mindenki. De az Úr előtt nem hiszem, hogy megteszi majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr831093449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása