Lázadjunk vagy ne lázadjunk?
2009. augusztus 13. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Lázadjunk vagy ne lázadjunk?

Az Úrnak való engedelmességem annak a jele, hogy szeretem Őt. Ez így van és mindenkire érvényes. Ha nem engedelmeskedek Neki, akkor vagy nem hiszek Neki, vagy éppen elterelte a figyelmem a gonosz, vagy a testi énem kezd "feljönni a sírból".

Azt gondoltam, hogy az Úr csak annak ad kijelentést, aki tiszta, bűn nélkül él, stb. Hát nem így van. Én magam megtapasztaltam: az Úr álmomban figyelmeztetett, hogy az ember, aki a világiak szerint kezd el gondolkozni és cselekedni, olyan, mint a disznó, aki belehempereg a sárba.

Pedig csak egy "kis" lázadás volt, amibe belevontak a kollegáim a munkahelyen, és még igazuk is van abban, amit kérnek, kérünk. Mégis. Miután együtt méltatlankodtunk, délután, az ebéd utáni szúnyókálás alatt álmomban az autómban csupa sár volt minden, és csak úgy menthettem ki az általános áradatból, ha beleültem a sáros ülésre...

Azt gondolom, hiszem, maga a Szent Szellem figyelmeztetett. És a Róma 13:1 is. "Minden lélek engedelmeskedjék a felsőbb hatalmasságoknak, mert nincsen hatalmasság csak Istentől. És amely hatalmasságok vannak, az Istentől rendeltettek."

És akkor? Megnyugtatásképpen: azt mondja az Úr, az igaznak minden a javára van. Még az is, ha elbukik. Mert legalább meg tud térni belőle, ha akar, és levonhatja a tanulságokat. Lehetnénk-e kipróbáltak különben? És ilyenkor felkavarodik az a "tó" és tisztázásra, helyesbítésre adatik lehetőség... Még a világi munkahelyen is. Mert hogy az Úr mindenek Ura. Állhat-e ellent Neki valaki?

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr701307219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása