2010. augusztus 17. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

"19. Azokáért én azt mondom, hogy nem kell háborgatni azokat, kik a pogányok közül térnek meg az Istenhez; 20. Hanem írjuk meg nékik, hogy tartózkodjanak a bálványok fertelmességeitől, a paráznaságtól, a fúlvaholt állattól és a vértől." Ap.Csel.15:19-20

"28. Mert tetszék a Szent Léleknek és nékünk, hogy semmi több teher ne vettessék ti reátok ezeken a szükséges dolgokon kívül, 29. Hogy tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a fúlvaholt állattól, és a paráznaságtól; melyektől ha megóvjátok magatokat, jól lesz dolgotok. Legyetek egészségben! "

Elgondolkodtató, miért pont ezeket kellett megírni, meghagyni a nemzetekből származó megtérteknek? Miért pont ezektől kellene tartózkodni?

Mert ezek a parancsolatok mind a keresztről, a megváltásról, az életről, a bűnről, a hazugságról, a világ szeretetéről, Jézus Krisztusról tanítanak.

1. A bálványok nem az élő Istenről tanúskodnak, aki Megelevenítő Szellem (is), hanem valamit közbevetnek ember és Isten közé, elfordítják az ember figyelmét, törődését, szeretetét az Úrtól.

2. A paráznaság a testről beszél, mikor a testi kívánságaidnak engedelmeskedsz és odaadod magad a világnak, megfertőzteted a tested, ami Isten dicsőítésére rendeltetett, hogy Őt szolgáld benne, amíg időd van. Azzal, hogy megőrzöd a tested, Istent dicsőíted. Azzal, hogy nem hazug szellemeknek, magukat "istennek" kikiáltó dolgoknak áldozol, hanem az élő Istennek, Istent dicsőíted. Paráznaság az is, ha más, idegen "isteneket" szolgálsz. de paráznaság az is, ha egy elkötelezetlen kapcsolatban odaadod a tested valakinek, aki esetleg még nem is az Úré.

3.A vér az életről beszél, a lélekről, minden élőlénynek külön életéről, ami bűnös. Egy élet van, egy lélek, akinek a vére tiszta, ártatlan, szent, ez pedig az Úr Jézus vére, ami kiontatott értünk, hogy megváltson a mi bűneinktől.

4.A fulvaholt állat pedig gyilkosságról beszél, szintén az életről, amit kioltasz, bennehagysz az állatban a vérrel együtt, és megeszed azt, ezzel a lelkét is, ami démonizálhat. Mert minden embernek külön, saját élete, vére van, minden állatnak is, és Isten mindenkitől számonkéri majd az életét. De ha mi megesszük a fulvaholt állatot a vérrel együtt, azt is, ami a vérében benne van, a bűneit, amiket nem is tudsz, ...

Azon gondolkoztam, mikor azt mondom : fogadd be a szívedbe az Ur Jézust, jól teszem-e. Ő azzal kezdte, hogy térjetek meg...Amikor azt idézzük amit a Jelenések 3:20-ban ír: " Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem." - ezt már hívőknek üzeni.

Abban az időben a zsidók ismerték a törvényt, közel állt hozzájuk, tudták, mihez képest hajoltak el, és akik megtértek, felismerték a kegyelmet, amivel élhettek. De tudták, milyen súlyos dolog a bűn, a törvényszegés. A pogányok ezt nem tudták. Nekik el kellett mondani ezzel a négy parancsolattal, amiben benne van minden...Csak ki kell fejteni...

Egy biztos: Isten mindeneknek Ura, nekem is, nektek is.

Milyen jó, hogy az Úrvacsora arra a szövetségre emlékeztet, amit az Úr Jézus Krisztus kötött velünk, a Halálba adott Teste és kiontott Vére által!

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr112229027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.08.17. 23:27:51

>>"Elgondolkodtató, miért pont ezeket kellett megírni, meghagyni a nemzetekből származó megtérteknek? Miért pont ezektől kellene tartózkodni?

Mert ezek a parancsolatok mind a keresztről, a megváltásról, az életről, a bűnről, a hazugságról, a világ szeretetéről, Jézus Krisztusról tanítanak."<< Erre,mint válaszra,(megfogalmazás) nem gondoltam. Nagyon jó,köszönöm!

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2010.08.18. 19:30:57

Biztos vagyok abban, hogy ezek a találó megfogalmazások mind a Szent Szellemtől valók. Ezért hát az Úré a dicsőség! Mindig! de nagyon hálás vagyok, amikor másnak is tetszik, vagy értékesnek tartja és ezt jelzi is. Isten áldjon meg érte! A buzdítás is egy ajándéka a Szent Szellemnek!
süti beállítások módosítása