Mentőövek
2010. augusztus 26. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Mentőövek

Olvas az ember mindenfélét. Betű, szó, mondattengert - belefárad az úszásba.

Hála Istennek, mindig akad egy-egy mentőöv, egy-egy Ige, amibe belekapaszkodhat, és így kibírja.

Járhatna az ember a vizen, ezeken a mentőövként úszkáló Igéken? Sajnos nincsenek mindig közel egymáshoz, és a közeg pedig a tenger, amit át kell úszni.

Ilyen mentőcsónak egy-egy Istentől küldött Ige-értelmezés. És aki evez benne, vagy vezeti, lehet nem túl segítőkész, hogy beemeljen, talán még be is tart neked, de te mégis a csónakban landolsz, mert Isten kegyelme nagyobb, és megtart.

Ez a csónak, ez az Igerész, ez az ismeret, ez a tudás visz be téged Isten országába.

Persze, jönnek a viharok. Fel is borulhat a csónak. De úszni tudsz, mert már ismered a kegyelmet, és tudod, hogy újra jön egy mentőöv, egy "sziget", ahol partra szállhatsz.

És miközben végig azt hitted, egyedül, magányosan küzdesz, a partra érve látod, hogy milyen sokan küzdöttek ugyanazokkal a megpróbáltatásokkal, mint te, és hallani fogod azok örvendezését, akik végig imádkoztak érted, és boldogan futsz majd az Úr Jézus ölelő karjaiba.

Mert Tőle jön és jöhet egyedül az az elismerés, vigasztalás, jutalom, ami TÖKÉLETESEN kielégít, és eltöröl minden bánatot, hogy emlékezni sem fogsz a nehézségekre.

De addig józannak kell maradnod, és be kell osztani az erődet, minden tudásodat mobilizálni, hogy amíg odaérsz, amíg "csak" az Ige-igéret szigeteire, mentőöveire, csónakjaira számíthatsz - ki tudj tartani.

EZ a bizonyosság, hogy az Úr az ÖVÉIT nem hagyja cserben SOHA, és SENKIT nem küld el, és SENKIT nem vet meg, aki Őt hívja segítségül.

A tenger a bűn. Végig ellene tusakodsz. Lehetetlen kiszállnod belőle. De már nem tartozol hozzá. Már kifogott ember vagy, aki kiúszik, ki akar belőle úszni, és KI FOG belőle úszni, mert TUDJA, hogy vannak az Úrnak IGÉI,IGÉRETEI,CSÓNAKJAI,SZIGETEI, ahol megpihenhet, amiből erőt meríthet, ahol ismét tudatosodik benne, hogy ő már nem a tenger része! És vár rá a túlsó part. És addig, amíg odaér, minden ereje megvan KRISZTUSBAN.

Nem a gyülekezet tart fönn a vizen. Hanem az Úr. És Péter egyedül ment Hozzá akkor. A többiek a csónakban maradtak.

Az Úr megfizet mindenkinek az ő cselekedetei szerint:

"Azoknak, akik a jó cselekedetben való állhatatossággal dicsőséget, tisztességet és hallhatatlanságot keresnek, örök élettel.

Azoknak pedig, akik versengők és akik nem engednek az igazságnak, hanem engednek a hamisságnak, búsulással és haraggal."

Péter vízenjárása nem csak azt jelenti, hogy az ember csodákra képes az Úrba vetett bizalma folytán. És azt sem csak, hogy legyőzte végleg a bűnt. Hiszen süllyedni kezdett, mikor levette szemét a Megváltóról. De emiatt nem esett ki a kegyelemből. Ez NEM JOGOSÍT FEL a bűnben maradásra, de nincs is kárhoztatása annak, aki elesik!

Jó lesz egyszer a kárhoztatás fogalmáról is részletesebben beszélni.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr112248679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.08.26. 14:39:06

Ez nagyon fontos bátorítás: >>"Péter vízenjárása nem csak azt jelenti, hogy az ember csodákra képes az Úrba vetett bizalma folytán. És azt sem csak, hogy legyőzte végleg a bűnt. Hiszen süllyedni kezdett, mikor levette szemét a Megváltóról. De emiatt nem esett ki a kegyelemből. Ez NEM JOGOSÍT FEL a bűnben maradásra, de nincs is kárhoztatása annak, aki elesik!"<< Köszönöm!
süti beállítások módosítása