Mikor az Úr szól...
2010. augusztus 28. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Mikor az Úr szól...

A Szent Szellem hajnalban a szívemre beszélt. Megtérésről. Szentségről. Amely nélkül senki sem látja meg az Urat.

A Jelenések hét gyülekezetnek írott levelei arról szólnak, hogy Krisztus szereti az övéit. Ezért figyelmezteti őket: Térj meg. Térj vissza…

Mindenkinek meg kell térni. A hitetlennek és a hívőnek is – aki letért a keskeny útról. Nincs olyan, hogy nekünk már semmi dolgunk, élhetünk, mint a világiak, nem törődve Isten igazságaival.

A hívők nem botránkoztathatják meg a hitetleneket. Sokkal súlyosabb ítéletre számíthatnak.

Jézus Urunk azért mondja, hogy ha megbotránkoztat téged az egyik szemed, vagy kezed, inkább válj meg tőle, hogy bemehess – ha nélküle is – Isten országába.

Elszellemiesített változata az evangéliumnak, tehát félrevezető , amikor azt erősítjük a hívőben, hogy az új teremtés, aki benned él, már nem vétkezhet. Ezért nincs is más dolgunk, csupán imádni az Urat. Nem helyez hangsúlyt ez a tanítás a megszentelődés folyamatára.

Ilyen értelemben a hívők csoportjai valóban elkülönülnek a világiaktól, mert nem élnek már bűnös életmódban, és hangos dicsérettel, őszinte örömmel imádják az Urat! De Ésaiás is írja, hogy az Úr bűnt és ünneplést egyszerre el nem szenvedhet. Tehát meg kell térnünk. Az erőt az Úr azoknak adja, akik elfordultak a bűntől.

Nem szabad keveredni, keverni sem a dolgokat. Az ilyen elegy-belegységet az Úr gyűlöli. Az ószövetség idején is tisztán szólt az Ige – akik közétek jönnek és megtartják a parancsolatokat, azokra úgy tekintek, mint rátok, az én népemre. Azért nevezi az Úr a benne hívőket az ő népének, mert különböznek a világtól, azoktól, akik a világ szellemisége alapján rendezik be az életüket. Az Úr népének ismertetőjegye az Úr, az Ő tulajdonságai, képességei kell jellemezzenek minket is, ha már Tőle születtünk! Nem szeretjük a világot, hanem az Urat szeretjük. Hogyan? Úgy, hogy azt szeretjük, amit Ő. Azt keressük, ami az Övé. Azt tesszük, amit Ő tesz. Elváltozunk az ábrázatára. Vigyázunk a kisdedekre, a frissen megtértekre, és nem csak imádkozunk értük, hanem tanítjuk is őket. Ha taníthatók.

Az engedetlenekhez másképp viszonyulunk. Titus 1:13 „fedd őket kímélés nélkül, hogy a hitben épek legyenek.”

A megtért, Jézus Krisztusban hívő emberek Isten kiképző iskolájába kell járjanak, hogy elsajátítsák az Isten országára való ismereteket, hogy meg tudják harcolni a hitnek szép harcát. Tanítvánnyá kell lenniük. Enélkül nincs kereszténység!

A tanítvány VÉGIG azt szereti, amit a TANÍTÓ. Ezért mindig az Igének engedelmes, és nem a gyenge, erőtlen testvére véleményét fogadja el, a szeretetre hivatkozva, hanem az Úrét, aki a szeretetet igazsággal párosítja és gyűlöli a bűnt, ezért kiteszi az embert a világiak közé, ha az a világhoz ragaszkodik. Nem szereti a kétszívűt, a küszöbön ide-oda ugrálót, aki hol kint van, hol bent, és nem lehet tudni, hol érzi magát jobban.

Az Úr elvezet minden igazságra mindenkit, aki hisz benne, és szót fogad neki. Különben nem. Mert az Úr a szíveden keresztül szól hozzád. És ha te a meg nem tért szíved szerint élsz, hát nem tud szólni hozzád. Nem azért, mert nem képes. Hanem mert nem fogod fel! Te vagy képtelen Őt meghallani! Mert a bűn eltorzított, és süketté vált emiatt a szíved az Úrra.

Ilyenkor szól egyik másik emberen, testvéren, tanítón, pásztoron keresztül. Az Úr az ő juhait vezeti. Csakis az ő juhai ismerik az Ő szavát. De úgy, hogy előbb megszokják, megtanulják, aztán, ahogy nőnek, erősödnek, egyre inkább tudják, hogy az Úr hangja az.

A bűnlajstrom Ige nélkül nem ér semmit. Az ószövetségi törvény erősíti meg benned, mennyire utálatos Isten előtt a bűn, mennyire szeret az Úr – és mitől kellene elhatárolódnod. Mire nem vagy képes!

Az újszövetség pedig erőt ad ebben a kegyelmi időszakban, hogy ellenállj a bűnnek. Akár halálra is szánd az életed. Hiszen már nem a magadé vagy. De ehhez ismerned kell a törvényt. Azt, amitől az Úr megszabadított, kereszthalála által. Mert VALÓSÁGOSAN meghalt, betöltve a TÖRVÉNYT miattunk, értünk.

Mikor bűnt követsz el, bemész a törvény alá, mikor ellenállsz a kísértőnek, legyőzöd, azaz beteljesíted – és mindezt hit által, mert tudod, hogy az Úr megszabadított a törvény átkától, felmentett, és Ő benned él, mert „nagyobb az, aki bennetek van, annál, aki a világban van” (1 János 4:4.)

Az Úr túlnő rajtad, a világon és úgy teszi ezt, hogy te hagyod, hogy az Ő szava, akarata érvényesüljön az életedben, így nyilvánvalóvá válik a világ számára, kinek a tulajdona vagy!

Jézus maga az Élet. De ha Ő nem tud ÉLNI benned, hogyan látná meg a világ? És hogy lehetsz te is élő?

„Tudom a te dolgaidat, hogy az a neved, hogy élsz, és halott vagy.” Jel. 3:1/b. És ha ez van, halófélben valók vagyunk, akkor meg kell térnünk, eszünkbe kell jusson hogyan vettük és hallottuk kezdetben az örömhírt.

Ne félj, mert nem kell meghalnod a bűneid miatt! Meghaltam helyetted én. Higgy bennem és többet ne élj úgy, mintha nem volnék. Soha. Ezt mondja az Úr. Igazából ez az evangélium. A fehér ruhákat ki kell érdemelni. Azokkal a jó cselekedetekkel, amiket az Úr előre elkészített. (Jel 3:4)

Az Úr beszédét meg kell enni. Be kell venni. Ahogy Jánosnak, Ezékielnek is. (Jel 10:10, Ezékiel 3:1-3.)

Nagyon beszédes, érzékletes az Ige: „Embernek fia! Hasadat tartsd jól és belső részeidet töltsd meg ezzel a türettel, amelyet adok néked.” „Embernek fia! Eredj, menj el az Izrael házához, és szólj az én szavaimmal nékik” „Embernek fia! Minden beszédimet, amelyeket szólok neked, vedd szívedbe, és füleiddel halld meg.” (Ezékiel 3:10)

„És eredj, menj el a foglyokhoz, a te néped fiaihoz, és szólj, és mondjad nékik: Így szól az Úr Isten, vagy hallják, vagy nem.”( Ezékiel 3:11)

Tehát, ha igaz, és IGAZ! akkor azt, aki konokul ellenáll az igazságnak, azzal ne fáraszd magad, (az eretnek embert egy vagy két intés után kerüld) és ne prófétálj felőle olyasmit, ami csak az elképzeléseidben van, és nem az Úr kijelentése.

Nem szabad a saját kívánságainkat előbbre helyezni az Úrénál. Ő világosan beszél. „Ha valaki nem szereti az ÚR JÉZUST legyen átkozott!. (2 Kor. 16:22)

Emlékezzünk arra, milyen az Úr beszéde, az Ige:

„… élő és ható, élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait.”(Zsidó levél 4:12)

Inkább valljuk be, hogy saját megszokott kényelmünk végett döntünk inkább a kényelmesebb Ige mellett, és válunk olyanokká, akiket saját tanításaik hajtanak jobbra vagy balra. Viszket a fülünk, hogy valami „lájtosabb” változatot keressünk, mert féltjük azt az életformát, amit megteremtettünk.

Pál is arról ír, hogy:

„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam.” (2.Tim 4:7) „De semmivel sem gondolok, még az én életem sem drága nékem, csakhogy elvégezhessem az én futásomat örömmel, és azt a szolgálatot, melyet vettem az Úr Jézustól, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról.” Ap.csel. 20:24

Isten kegyelmének evangéliumáról. Ebben benne van a kegyelem is. Hogy megkegyelmezett nekünk Isten. Kegyelmet pedig csak a bűnös ember kaphat. Aki magát nem tartja bűnösnek, annak nincs szüksége kegyelemre. Az sosem ébred rá, hogy szüksége van kegyelemre. És ahhoz, hogy meggyőzd, hogy de igen, neked szükséged van az Úr Szent Szellemére, „aki megfeddi e világot bűn, igazság és ítélet tekintetében.” (János 16:8)

Ezért kell beteljesedjünk Szent Szellemmel, aki először minket ítél meg, és utána rajtunk keresztül a világot.

Isten ítélete is először Isten házán kezdődik. (1 Péter 4:17.)

„Mert itt az ideje, hogy elkezdődjék az ítélet az Istennek házán: ha pedig először mi rajtunk kezdődik, mi lesz azoknak a végük, akik nem engedelmeskednek az Isten evangéliumának?” „És ha az igaz is alig tartatik meg, hová lesz az istentelen és bűnös?” (1 Péter 4:18)

Mózesnek is meg kellett térnie! 80 évesen!

Nekem is.

Szentségben is igazságban kell járjak.

És mit tettem? Az összes könyvet leporoltam – sok van – és egész napra kiterjedt takarításom.

Reggel leírtam ezt, este pedig bepötyögtem a gépbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr322255393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása