Róma 8:33
2010. szeptember 16. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Róma 8:33

Isten az, aki megigazít. Ezt mondogatta nekem többször is ma reggel a Szent Szellem, imádkozás közben. Betöltött örömmel, végre a lelkem, a testem is örült, átjárt egészen, ujjongtam, boldog bizonyossággal, hogy Isten az, aki megigazít.

A fehér ruhát meg kell vásárolni az Úrtól. Meg kell szerezni a cselekedeteinkkel. Jelenések 3:18.

A győzteseknek nem törlik ki nevüket az élet könyvéből, nekik jár a fehér ruha. Jel.3:5

A cselekedeteinkkel győzünk a hitetlenség fölött. Jakab 2:17,24;4:17.

A levelek, az intések, a tanítások mind cselekvésre buzdítanak. A jó cselekvésére, ami Istent dicsőíti. Ha ezek elmaradnak, vagy nincsenek, akkor a mulasztás, vagy a hitetlenség bűne terhel.

Ha ellankad, elfárad az ember, el kell ismerni és meg kell térni belőle - nem kell elkendőzni, vagy kimagyarázni.

Mindenre van erőnk a Krisztusban. A cselekedetekre is.

És az értelmünket azért kaptuk az Úrtól, hogy megismerjük, megtanuljuk, mit akar az Úr nekünk megtanítani. Nem kell kidobnunk az eszünket.

A magad értelmére ne támaszkodjál, de használd, hogy megismerhesd az Úr akaratát.

És még az jutott eszembe ma reggel, hogy az Úr még az észt se osztogatta egyformán, de lehetőséget adott mindenkinek, hogy többet szerezzen belőle. Mert nem a tudásunk visz Hozzá közelebb, hanem a hitünk. És akinek nagyobb világosság, vagy értelem adatott, annak több a feladata, többet is követelnek tőle. Nem kell irigyelni tőle, hiszen mindenkit a maga képességei szerint fog az Úr megítélni.

Nagy öröm ez, de nagy feladat is. Viszont ebben nem vagyunk magunkra hagyatva.

Mert "Isten az, aki megigazít." Róma 8:33/b

Jó az Úr! Mert annak, aki kér Tőle, ad. Ma reggel kértem Tőle, és Ő adott. Ez volt az.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr232299658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.09.17. 11:09:11

>>" És az értelmünket azért kaptuk az Úrtól, hogy megismerjük, megtanuljuk, mit akar az Úr nekünk megtanítani. Nem kell kidobnunk az eszünket.
A magad értelmére ne támaszkodjál, de használd, hogy megismerhesd az Úr akaratát."<< Nagyon fontos kulcs-mondat. Az értelmet feladó, az érzelmeket (túl)hangsúlyozó kereszténység szerintem tényleg nem több,mint lelki narkó. Köszi a post-ot!
süti beállítások módosítása