Máté evangéliuma
2010. szeptember 24. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Máté evangéliuma

Jézus azokat tanította igazán, akik követték Őt., mert éhezték és szomjazták az igazságot. Mindenkit meggyógyított, de a tanítványainak jelentette ki Isten országának titkait.

"Úgy fényljék a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat." Máté 5:16

"Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképpen sem mehettek be a mennyek országába." Máté 5:20

Hogyan lehetséges ez? Jézus tanítványai is bűnös emberek voltak. De találkoztak Jézussal, hittek neki, Benne, követték Őt, és megismerték az igazságot. Hogy nincs önigazságuk.

De van szabadítójuk! Pál apostol sem szégyellte elmondani magáról, milyen erőszakoskodó volt, sőt, gyilkos is, de mikor az Úr megjelent neki és elhívta - azonnal tudta mi a dolga, kit kell követnie.

Hogyan világíthatunk? Amikor úgy élünk, hogy nem a világhoz ragaszkodunk, hanem Isten igazságos parancsai szerint élünk, és nem csak a saját dolgainkkal törődünk, sőt, nem féltjük az életünket - ha kell, elmondva, kik voltunk, de kikké váltunk Isten kegyelméből Jézus Krisztusban - ezt hívják a Máté 5:16-nak.

"Aki fél, nem lett teljessé a szeretetben." 1 János 4:18/b.

Abban a szeretetben, amit Isten iránt érzünk, tanúsítunk.

Istent ebben a világban csak mi, emberek képviselhetjük. Isten megváltó szeretetét pedig úgy, hogy:

"Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem, aki arcul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is." Máté 5:39.

És: "Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket. Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak." Máté 5:44-45.

Ez a fokmérő. Ez a zsinórmérték. Ennek alapján vizsgálhatod meg magad. Máté 5:1-48. Ez a meghirdetett program. Ehhez az eszközt pedig maga az Úr ad

ja a János 14:6-ban:

" Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha énáltalam."

De az egész fejezet. Sőt a 15-16-17.ik fejezetek is mind.

"Legyetek azért tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes." Máté 5:48.

Hát ezért küzdök...

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr942320856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása