1 Péter 2:17
2010. november 25. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

1 Péter 2:17

Az evangélium először a zsidóknak szól, azután nekünk.

Az evangélium Isten igazsága.

Isten kijelentette maga felől az ember számára mindazt, ami tudható felőle - a teremtésben.

Ezért minden ember menthetetlen, aki ítél.

Kiesett egy lap a bibliámból, a Róma 1;2;3;4 fejezetek.

Nincs jogom megítélni senkit. Isten engem megváltott ettől a világtól a Fia, Jézus Krisztus kereszthalála által, mi közöm ehhez a világhoz akkor?

Bocsánatot kérek mindenkitől, akit előbbi bejegyzésemmel megbántottam.

Isten valóban azt parancsolja, hogy imádkozzunk azokért, akik még nem ismerik Őt, azokért, aki vezetik az országot, azokért, akik még nincsenek megtérve.

Ne ítélkezzünk.

Nehéz megbeszéletlenül cipelni magunkban ezeket a dolgokat, ezért is adta Isten számunkra a testvéri közösséget.

Valóban Isten adja a hatalmasságokat, aki oda kerül, Isten engedte meg neki, persze, az már más kérdés, hogy az illetékes hatalom Isten áldása vagy átka-e ránk nézve. A Róma 13 efelől is eligazít. (Róma 13:1-7)

Tehát ha ez van, akkor ezt kell elszenvednünk.

Ha hitetlen a családunk, akkor azt, ha a kormányunk, akkor azt. Ha a mindenség támad ellenünk, akkor azt.

Nem Isten mondja, hogy az ember minden munkája hiábavaló? És egész élete elmúlik? És az odafelvalókkal törődjünk? Ami itt van a földön, ideig-óráig van, hogy bennünket megtartson, megpróbáljon, megtisztítson, elkészítsen az örökkévalóság számára.

Igen, Isten adja méltatlan gondolkozásra az egyes embert, mert az egyes ember nem tartja méltónak Istent, hogy megtartsa ismeretében. Igen, nagy a felelősségünk. Igen, nagyon könnyen beadjuk a derekunkat egy kis megviselő esemény hatására is. Ezért is mondja az írás, hogy közeledjünk Istenhez, ismerjük meg Őt mind jobban, mert akkor tudunk félelem nélkül élni ebben a világban, akkor tudunk ellenállni a bűnnek.

Isten az Ő Szellemével, Igéjével tartja fenn ezt a világot. Isten Szelleme munkálkodik ebben a világban, még akkor is, ha nem látjuk! Csak hisszük. A hit szemeivel látjuk. És a próbák, a nehézségek azért vannak, hogy megtisztítson bennünket Isten. (Jakab 4:8-9; Péter 4:1-2;3:17;2:13-25)

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr62471825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása