Óév-újév...
2010. december 31. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Óév-újév...

Karácsonykor, általában ünnepekkor, hirtelen a "keresztények" is észbe kapnak, megsokasodnak a komolyabb gondolatok, az újévi év-áttekintések, fogadalmak...

Pedig az Úr azt kéri tőlünk, hogy mindig úgy éljünk, minden nap, mintha az lenne az utolsó, itt a földön.

Mi mégis halogatjuk a fontos dolgokat, a tisztába tevést, a tisztázásokat, amikre szükség lenne.

Jómagam is.

Jó lenne kimondani mindent, ami a szívben van.

De tartunk attól, hogy fájni fog, annak, aki hallja. És akkor megharagszik. És akkor mi szenvedünk. Mert bizony a megbocsátás isteni műfaj. Csak Isten szemszögéből, isteni erővel, Őrá figyelve, Benne bízva-reménykedve tudjuk mi is megtenni.

És Ő nem von ki bennünket az igazmondás következményei miatt kialakuló nehéz lelki helyzetből.

Talán jobb lenne ezt tudomásul vennünk, előre felkészülnünk rá, s akkor az elszenvedés is könnyebb lenne.

De azt is tudnunk kell (kellene), hogy azokat a gondolatokat, amiket Istentől kapunk, megosztani csak azokkal könnyű, akik "leszámoltak" evilági életükkel, önmagukkal, és mennyei pesrpektívából szemlélik, élik az időt itt a földön. Nekik nem árt semmi. S ha fáj is valami, csak azért, mert be vannak még zárva ebbe a testbe, ami össze van nőve a lelkünkkel, szellemünkkel. Még. De majd kapunk egy új testet.

És akiket ez a része kevésbé érdekel, azok a "kereszténységben" megelégednek a felszínnel, és lesznek elvallásosodott, lassan kiürülő, hasznavehetetlen edények.

Hát ettől őrizkedjünk. Ezért (is) kell szüntelenül imádkoznunk, és lágynak, érinthetőnek tartani szívünket az Úr előtt.

Ami azt jelenti, hogy néha fáj, mikor megérint.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr852549848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.01.01. 20:36:14

Nagyon nehéz a "egészséges középúton" járni. Nem akarok se képmutató,se nagyszájú "megmondóember" lenni. Isten adjon bölcsességet hogy szeretettel tudjunk-ha kell- fájdalmas igazságokról beszélni,-vagy azt meghallgatni. Áldott 2011-et kívánok Neked,Kata,-és Blogod minden Olvasójának!
süti beállítások módosítása