2011.03.05.
2011. március 05. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

2011.03.05.

Adósságaim vannak.... Megígértem egy testvérnek, hogy írok arról, mi a véleményem a házi gyülekezeti csoportokról, illetve erről a gyülekezeti formáról.

És azt is, hogy mi a helyzet azzal, hogy a neveink be vannak írva az élet könyvébe, és kikerülhetnek onnan, kitörölheti-e az Úr, vagy nekünk garantáltan benne marad....

A pásztor azt felelte: nagy kérdés. És pár mondattal elintézte egyik istentiszteleti alkalmon. A gyülekezet házi csoportokban való formájától pedig mereven elzárkózott.

Én azt látom, attól félünk, amit nem ismerünk.

Nem felejtettem el a feladatomat, csak kicsit "hátrább kellett húzódnom" ahhoz, hogy tisztábban lássak.

Miközben kemény küzdelmet vívok azért a hitért, amit ajándékba kaptam az Úrtól...

Tudom, hogy nincs kitől félnem, egyedül az Úrtól, aki viszont ismer és végtelen türelmet gyakorol irántam...

Feltettem két nagyon elkeseredett bejegyzést, de aztán úgy határoztam, nem teszem nyilvánosságra. És nem félelemből. Ítélni az Úr fog , az Ő joga egyedül.

Azt látom: az Úr mindenkit megvizsgál, megpróbál, kis időre magára hagyva, hadd lássa, mi van a szívében az embernek. Nem mintha nem tudná, de hogy mi is rájöjjünk - nélküle semmire sem megyünk. És most éppen ebben a stádiumban vagyok....

Olyan sokan, annyifélét prédikálnak, az Úr nevében állítólag, hogy az ember feje zsong már a sok ilyen-olyan tanítástól.

Kell az elcsendesedés és az elkülönülés.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr612712039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.03.05. 17:31:58

Köszönöm,hogy Kiírtad magadból! Amikor már a katolikus gyülekezetekben is kezdik felismerni,hogy van létjogosultsága -a Szentírás alapján-a házicsoportoknak,akkor szerintem igen nagy merevségnek kell lenni ahhoz,hogy valaki,-pláne vezető keresztény- elutasítsa a házi Bibliakörök létjogosultságát. Az apostoli korban nem volt templom,és imaház (egyházi épület),és nem volt akadály ez a robbanás-szerű növekedéshez! Ne add fel,Kata!

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2011.03.05. 17:48:53

Köszönöm a biztatást, Zsolt! Nem adhatom fel, én is ezt mondogatom magamnak... Elfáradnak a legkülönbek is, de akik az Úrban bíznak, erejük megújul....

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.03.12. 14:04:54

>>"A gyülekezet házi csoportokban való formájától pedig mereven elzárkózott."<<Nem hagy nyugodni a kérdés: MIÉRT?? Ha a katolikus gyülekezetekben is vannak házicsoportok,akkor egy protestáns_elvileg a Biblia tekintélye alá visszatért_ gyülekezet miért zárkózik el a házi Bibliatanulmányozó csoportoktól? Milyen IGEI indokkal?

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2011.03.13. 09:57:27

Nem igére hivatkozik, hanem időhiányra. És fél is a "szektásodástól". És attól, hogy nem bírja felügyelni a dolgokat, és így kicsúszik kezéből a "vezetés".Sokat dolgozik, tényleg, és nincsenek segítői, illetve nem bízik meg senkiben.
süti beállítások módosítása