Lukács 17:10
2011. május 15. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Lukács 17:10

Meghalt David Wilkerson. Autó balesetben.

Legutolsó üzenete, amit Istentől kapott számunkra, megrendítő. Legalább is ez jutott el hozzám, magyarul.

David Wilkerson - Gyötrelem (A call to Anguish) www.youtube.com

Itt lehet meghallgatni, elolvasni.

Meggyőződésem, hogy Isten szolgája volt végig. És ahogyan már sokan úgy költöznek el erről a földről, hogy bennünket megijeszt, nem ez a lényeg. Nem a halálunk, hanem az életünk és a hitünk minősít minket. Ő egész életében az Urat szolgálta.

Ma, amikor egyre több az elfáradt hívő, sokszor érzem úgy, mintha minden hiábavaló lenne. DE NEM AZ!

Istent valóban nem lehet fél szívvel követni. Csak becsapjuk magunkat. Mindent vagy semmit - ez csak így lehetséges. Meggyőződésem, hogy mindenünk, amink van csupán azért van, hogy vele Istent szolgáljuk, egymás épülésére lehessünk.

Az olyan kis imák, amiket csak azért eresztünk meg az "ég" felé, hogy jaj, ne legyen semmi bántódásunk - nem igazi hitről tanúskodnak.

Sokan úgy képzelik el a mennyet, mint egy olyan országot, ahol lesznek többre hivatott hívők, és lesznek kevesebbel bírók is. Ha az motivál bennünket, mit kapunk az Úrtól, vagy az, hogy nem számít, csak bejuthassunk, ezért azzal hitegetjük magunkat, hogy nekünk is ott a biztos helyünk, még ha langyosak is lettünk, - akkor szerintem bajban vagyunk.

Mert csak azon múlik, hogy fel tudok-e nézni? És ha nem bírok? Ha vak lettem, ha megbénultam, ha meghidegült a szívem, ha... és sorolhatnám. Jusson már eszedbe, mit tett érted Jézus, - szokták mondogatni egymásnak a hívők, ezzel azt akarva mondani, hogy ne csüggedj el, mert Ő felemel, ne akarj szent lenni, mert Ő szentel meg, stb.stb.

A szív állapota a fontos. Valóban nem elégíthet meg semmi, csak az Úr jelenléte. De Ő nincs akkor is ott, ha tudatosan hitegetem magam. Mit mond Jakab levele?Jakab 2:1-27 - el kell olvasni az egészet.

És ha mindent megteszünk, akkor is csak azt mondhatjuk, hogy csak azt cselekedtük, amit a haszontalan szolgák cselekednek.

"Ezenképen ti is, ha mindazokat megcselekedtétek, a mik néktek parancsoltattak, mondjátok, hogy: Haszontalan szolgák vagyunk; mert a mit kötelesek voltunk cselekedni, azt cselekedtük".Lukács 17:10

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr472904906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása