A hit titka
2011. június 17. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

A hit titka

Életem legnagyobb baklövése - akartam írni, de minden ilyen mondat azt állítja, hogy függ valami az embertől, ami a boldogságát illeti.

NEM FÜGG. Ezt a leghatározottabban állítom, és azért teszem ezt, mert az ÖRÖKKÉVALÓSÁGHOZ KÉPEST az ember cselekedetei az IDŐBEN MARADNAK, és csupán egy tényező változtatja meg az ember időbe zárt állapotát: a HITBŐL VALÓ DÖNTÉS AZ ÚR JÉZUS KRISZTUS MELLETT.

A test gondolkodik, érez, cselekszik - de a MENNYBE JUTÁST egy hitbeli döntéssel kaphatja meg az ember. A többi, minden, amit átél, megél itt a földön, ezt az állapotot: az AJÁNDÉKBA KAPOTTAT minősíti, színezi.

Jakab azt írja, hogy az igazi Istentisztelet meglátogatni az árvákat, gondoskodni az öregekről, és megőrizni magunkat a bűntől.

Ez nagyon szemléletes kifejezés. Meg kell őrizni magunkat a bűntől.

A Galata levélben leirja, mit nem kell nekünk cselekedni: házasságtörés, stb.,

mert akik ilyeneket tesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.

Mivel minket az Úr MEGVÁLTOTT e földi léttől, és már MENNYEI ÁLLAMPOLGÁROK VAGYUNK, eképpen kell tekintenünk magunkra.Ez a hit titka. És ezt a földi kívánságoktól megváltott embert kell megőriznünk attól, hogy engedjen a földi kívánságoknak.

Istenképűek vagyunk, hát változzunk az Ő hasonlatosságára - és belülről: az az indulat legyen bennünk, ami Őbenne volt: MEGÜRESÍTETTE magát. Amit teszünk az Ő dicsőségére tegyük, az Ő erejével, a Benne való hit által. Ez a kereszténység megelégedik azzal, amije van, nem retteg, nem félti önmagát, mert már el van rejtve Krisztusban, bele van vésve neve az Élet Könyvébe.

"Mi pedig mindenkor hálaadással tartozunk az Istennek ti érettetek atyámfiai, a kiket szeret az Úr, hogy kezdettől fogva kiválasztott titeket Isten az üdvösségre, a Lélek szentelésében és az igazság hitében; A mire elhívott titeket a mi evangyéliomunk által, a mi Urunk Jézus Krisztus dicsőségének elvételére. Miért is atyámfiai, legyetek állhatatosak és tartsátok meg a tudományt, a melyre akár beszédünk, akár levelünk által taníttattatok. Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus, és az Isten a mi Atyánk, a ki szeretett minket és kegyelméből örök vígasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg, . Vígasztalja meg a ti szíveteket, és erősítsen meg titeket minden tudományban és jó cselekedetben." 2 Thess.2:13-17

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr662991250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása