Könyörgöm, értsük jól!
2011. június 19. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Könyörgöm, értsük jól!

"Krisztus az, a ki meghalt, sőt a ki fel is támadott, a ki az Isten jobbján van, a ki esedezik is érettünk" Róma 8:34/b

"Ennekokáért ő mindenképen idvezítheti is azokat, a kik ő általa járulnak Istenhez, mert mindenha él, hogy esedezzék érettök." Zsidó 7:25

"Én fiacskáim, ezeket azért írom néktek, hogy ne vétkezzetek. És ha valaki vétkezik, van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus." 1 János 2:1

"És a kiben megvan ez a reménység Ő iránta, az mind megtisztítja ő magát, a miképen Ő is tiszta." 1 János 3:3

Ha az Úrnak nem kellene közbenjárnia most is értünk, benne hívőkért, akik vétkeznek, akkor mondhatnánk azt, hogy már készen vagyunk, semmi dolgunk.

Szüntelenül imádkozzatok parancsa épp ezért van, hogy mindenkor megállhassunk az Úr színe előtt, aki ugyan már mindent elvégzett, ami az Ő dolgát illeti, de a mi futásunkat csak mi vihetjük véghez - és ez egy állandó csata a bűn ellen.

Erről tessék prédikálni. Hogy ne kövessük el a bűnt, hogy legyen jogunk az Úrral való közösséghez. A tudott bűnökről van szó. A megszentelődés folyamatáról. És ha valaki vétkezik, vallja meg és hagyja el, csakis így lesz joga azt állítani magáról, hogy hívő, mert hit által megtartja az Úr parancsolatait.

Tehát készen van az üdvösségünk, ott fenn, de oda el is kell jutni! Hit által. A hit pedig cselekszik, azaz elhagyja a bűnt.

Nem kell kitekerni Pál szavait. Az Ige világosan beszél: szentség nélkül senki sem látja meg az Urat.

Egy vérből teremtette ugyan Isten az egész emberiséget, de szövetséget csak az Ő népével kötött. Ez pedig az Új szövetség, Krisztus kereszthalálára épül. Ez a vérszövetség, ami újat és jobbat beszél a réginél.

Nem a törvény igazít meg, hanem Krisztus, de HIT által, aminek látható jelei a cselekedetek - nem a testi.( Galata 5:19-21)

Ez a tiszta beszéd! Aki azt állítja, hogy ezekben maradva is üdvözül, az HAZUDIK! Ha hinne, nem cselekedne ilyeneket.

Isten nem hisz bennünk. Jézus sem hitt az emberekben. Isten az Ő Fiában hitt, hisz, mert egyedül Ő volt erre méltó. A legyen benned Isten hite "Legyen hitetek Istenben." (Márk 11:22/b) - így szól igazándiból.

A hit az, amiért tusakodni kell, harcolni, küzdeni érte. Ajándékba kaptuk, de el akarják rabolni tőlünk, és meg kell tartani, őrizni. Csakis akkor üdvözülünk, ha hitben maradunk. Állhatatosan.

"Nékem pedig ne legyen másban dicsekedésem, hanem a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjében, a ki által nékem megfeszíttetett a világ, és én is a világnak." Galata 6:14

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr862996674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása