Fáj
2011. augusztus 03. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Fáj

Fájok. Pedig már meghaltam. Ez az ó mégis mindig azt hazudja, hogy él. Összekeverednek bennem a dolgok, és már nem tudom, hogy akiben összekeverednek, az kicsoda? Bent van valaki, aki szereti az igazságot, megnyugszik az Ige tekintélye alatt, oltalmat érez, védelmet élvez. Itt szabadon gondolkodhat az "odafelvalókról". De "kint" találkozik az a valaki, aki már meghalt, a világgal. Benne él, mégsem belőle való. Hogy lehetne ezt a kettősséget kiküszöbölni? Ima. De imádkozni is ez a kinti teremtés tud. A benti anélkül is jól van. Annak csak sütkérezni kell Isten jelenlétében. Ez a jelenlét pedig attól olyan különleges, nem evilági, megfoghatatlan, mert bent van, elrejtve minden szem elől.

Akkora lármát csap a világ. Ez fáj a kinti énemnek. És nem találok társat ehhez a kintihez, a bentit meg nem lehet különválasztani a kintitől. Még. Vagy soha nem is kell?

Azt mondja a pásztor, hagyd a családod, ha nem akarja az Urat, gyere te. De azt mondja az Ige, engedelmeskedj a hitetlen férjnek.

Megvallhatom a bűneim, amire az a lét kényszerít, amiben élek, hitetlennel, felemás igában. De ettől még nem változik semmi. Hogyan is kérhetné számon tőlem bárki azt, amit az Úrért hagytam el? Az evilági "sikerülést".

De van "evilági siker" evangéliumi körökben is.

Menj, hirdesd, ne add fel, társulj valakivel, nem számít, ha nem velünk, csak hirdesd... Kinek? Mit? Hiszen mindenki azt hiszi, ő jól hisz. Meg se hallgatnak. Mindenki csak mondja a magáét.

Fájok a hallgatástól, az ostobaságtól, a lenézéstől, a megvetéstől, a képmutatástól, a hazugságtól, a nemtörődömségtől, a felelősség nem vállalásától, amiket elkövetnek. Amiket elszenvedek.

Fáj a mások süketsége, és abbeli szándékának hiánya, hogy valamit is megértsen, felfogjon a történésekből.

És fájnak a meg nem történt megtérések, gyógyulások, szabadulások.

Nem Isten a hibás.

Neki biztosan én fájok.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr273122239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.08.03. 22:15:47

Kata,köszönöm,hogy Kiírtad magadból!
Az,hogy fáj a körülötted lévő (keresztény) helyzet,szerintem csak azt mutatja hogy ÉLSZ-> az Úr Jézusnak,-mert fáj.
Ahogy Illésnek is fájt Izrael fásultsága,lelki hullámzása. Istenünk ereje,és védelme legyen Veled!

Tünde 2011.08.04. 07:51:25

Érdekes az AWME mai igéje. Itt olvasható:
awme.hu/2011/08/a-jezusert-valo-elet-ara-napi-inspiracio-augusztus-3/

A Szombati karosszék című prédikációban hangzik el egy érdekes mondat a Karesz szájából: "A bátrabbak elmenekültek". Nevetnek rajta, de komoly háttere, mondanivalója van ennek a mondatnak az adott szövegkörnyezetben, főleg, hogy nagyrészt ismerjük a történetet. Mióta hallottam ezt a mondatot, sok mindenen elgondolkoztam, és gondolkozom.
Valahol fent van a neten a tanítás videója. Google-ba beírva meg lehet találni.
süti beállítások módosítása