A tudás átka
2011. augusztus 30. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

A tudás átka

A tudás az életben való eligazodás. Mindig az adott korban. És soha nem jut közelebb a transzcendens Igazsághoz, mert csak horizontálisan és vertikálisan, térben és időben keresgél. Ez élet sötétségében. A VALÓSÁGHOZ semmi köze. Csak eltávolítja egymástól az embereket, különbséget tesz köztük, kategorizál, és nem vezet arra a helyre, állapotba, ahová vágyunk. Ösztönösen. Mert ez a hely Isten szívében található. Amit mindannyian tudunk. Ösztönösen. Ezért hiábavaló, bár elkerülhetetlen minden meg nem szerzett e földi ismeretért sopánkodni. Úgyis csak a szív számít. Csak a szív ismer. Csak a szív lát igazán. És minden korban ugyanúgy. Korok egymásba csúszásakor is. Amikor te még fiatal vagy, és a mamád már öreg. Vagy fordítva. Azzal, hogy ettünk a tudás fájáról, megettük a sötétséget, amitől vak lett a szívünk. Ezért van szükségünk szívcserére. Ami lehetséges a Fiúban.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr283191600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.08.31. 08:58:59

>>"Azzal, hogy ettünk a tudás fájáról, megettük a sötétséget, amitől vak lett a szívünk. Ezért van szükségünk szívcserére. Ami lehetséges a Fiúban."<< (Nászta Katalin)
Nagyon fontos Igazság,és jó megfogalmazás!
Köszönöm! Az is igaz,hogy akinek nem kell Krisztus,és a megváltás,annak ez botrány.
De mi felvállaljuk URunkért.
süti beállítások módosítása