Az Ige világosságában
2011. október 07. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Az Ige világosságában

Ha mi vagyunk a szőlővesszők, akkor gyümölcsöt kell teremjünk. Ez pedig úgy lehetséges, ha Krisztusban maradunk. A kérdés: mi számít gyümölcsnek, hogyan lehet sok gyümölcsöt teremni, és hogyan maradhatunk meg Krisztusban?A választ is Ő adja meg: ha megtartjuk az Ő parancsolatait.

Ahhoz, hogy Benne maradjunk ennünk kell az Ő testét, és innunk az Ő vérét.

Ő a mennyei kenyér. Ő a megtestesült Ige. Az Ő beszéde szellem és élet. Az Ő szavai azonosak Ő magával. Őt a világ kivetette, minket is ki fog. Őt a világ gyűlöli, minket is gyűlöl.

És miért? Mert megtartjuk az Ő beszédeit, parancsolatait.

Ránk érvényesek a parancsolatai. Az különböztet meg bennünket a világtól, hogy megtartjuk a parancsait. És egymástól elvárjuk, hogy megtartsuk a parancsait, hogy ne váljunk képmutatókká.

Mikor úrvacsorázunk megemlékezünk arról, mit tett értünk az Úr.

Olvastam János evangéliumának 15.ik fejezetét, és a 6:56-ot, és eszembe jutottak az igék, hogy mire int bennünket Pál: ne is együnk azzal, aki közülünk csaló, parázna vagy bálványimádó.

Ha szeretjük az igazságot, nem egyezhetünk ki a hamissággal. Az ige kard. Szétválasztja a feketét a fehértől. Meg akar őrizni bennünket tisztán. Ezért adja a tanácsokat, amik az Úr parancsai, hogy óvjon bennünket az eltévelyedéstől. Ha az Úr Jézus azt mondja, hogy nála nélkül semmit sem cselekedhetünk, akkor az úgy is van. Ahhoz, hogy Neki tetsző életet éljünk, ismernünk kell az Ő parancsait. Elvégre a mennybe igyekszünk, ott a hazánk, itt csak átutazunk.

Nem a jelek és a csodák tartanak meg bennünket, hanem az Isten parancsainak megtartása által tartatunk meg, mert ez azt jelzi, hogy ismerjük azt, aki adta azokat, és bízunk is benne.

Van megtérni valónk. Mindannyiunknak.

És hogy mi a gyümölcs? A Galata 5: 22 szerint mi vagyunk azok, és azok a cselekedetek, amiket hitből az Úr parancsai szerint teszünk.

Késélen táncolunk. Szeretünk, miközben gyűlölnek. Nem azt érezzük, hogy szeretünk, hanem a tetteinkkel bizonyítjuk, hogy annak ellenére, hogy szenvedünk az elutasítottság miatt, törődünk azokkal, akik gyűlölnek bennünket. Úgy, hogy közben nem adjuk fel a hitünket az Úrban. És a mi cselekedeteink igazodnak az Úr parancsaihoz. Ami a hatalmunkban áll, azt megtesszük. És elszenvedjük, ha ezért gyűlölnek.

Ha már nem ezeket tesszük, akkor vissza kell térnünk ezekhez, ahogy az Úr parancsolja. Hogy el ne kárhozzunk a világgal együtt.

Az a Jézus, aki a keresztre feszítése előtt tanított ugyanaz, aki fel is támadt. És a keresztre feszítése előtti tanításai nem váltak érvénytelenné azzal, hogy meghalt és feltámadt. És ez nem a törvény betöltését jelenti, hanem a hit törvénye szerint való élést. Mert hit nélkül lehetetlen tetszeni Istennek.

Ezért azoknak, akiknek nincsenek cselekedetei, a hitükkel is gond van.

Hogy is hangzik az örömhír? Térjetek meg és keresztelkedjetek meg a bűneitek bocsánatára, és veszitek a Szent Lélek ajándékát. Térjetek meg, mert elközelített Isten országa. Térjetek meg, térjetek meg. Cselekedetek nélküli megtérést ki látott?

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr453284275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása