Ergo
2011. december 08. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Ergo

1. Az úton végig kell menni. 

2. Isten nem adta oda minden kijelentését magáról egyetlen embernek, egyetlen gyülekezetnek.

3. Az ördög a nagy szétdobáló.

4. Meg kell tudni maradni egymás mellett, még ha nem is értünk mindenben egyet.

5. A Bibliában kijelentett igazsággal sokkal többet kell foglalkoznunk.

6. A Jelenések könyve a legaktuálisabb üzenete ma az Úrnak az övéi számára.

7. Az antikrisztusi idő itt van.

8. Nincs olyan, hogy semmi dolga a hívőnek. A hit munkát jelent.

9. Nem ítélkezünk, hanem megvizsgálunk dolgokat. Ez parancs az Úrtól.

  Ha a csodákat kizárjuk, Istent zárjuk ki. (Bár ez lehetetlen. Csak magunkat Belőle.)

A Jelenések könyve nem mese. Valóság. Láttam egy filmet arról, amit a NASA végez-kutat a Holdon. A film készítői már rájöttek, hogy vannak a földön kívül is élőlények. A Biblia is megerősíti ezt. Számos helyen beszél angyalokról, démonokról, eljövendő harcról, aminek mi is részesei leszünk, vagyunk.

Az emberek, akárcsak Noé idejében, szövetkeznek az angyalokkal. Akkor is ez történt. És ez megismétlődik az Ige szerint.

Tehát: aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül. A hit cselekedetek nélkül halott. Fel kell öltöznünk Isten minden fegyverét, hogy ellenállhassunk a gonosznak. Ez nem vicc. 

Nem vagyunk a világ fiai már, hanem az Úr gyermekei, de akárcsak az Úr, aki győzött - küzdelemben! - nekünk is győzni kell. Nincs bebetonozva az üdvösségünk azzal, hogy egyszer befogadtuk a szívünkbe az Urat. Ott is kell tartani. Őrizni kell. Munkálkodni kell vele együtt. Mert a mennyek országába nem mehet be a bűnös, aki nem szakított bűnös életmódjával. Igen, be kell merítkezni, de ezt hittel lehet csak Isten előtt érvényesen megtenni. És nem a bemerítkezés, hanem a hit, amivel bemerítkezek, üdvözít. A hit abban a szóban, amit az Úr Jézus ejtett ki a száján, hogy szükség nektek újjászületni víz és szellem által. Ez az előfeltétele annak, hogy megvívhassam a harcot. Mert a mi fegyvereink nem testiek, hanem szellemiek. Isten igéje pedig szellem és élet.

Nem fog mindenki gyógyítani. De  mindenkinek fel kell öltözni a szellemi fegyvereket. Mert egyre közelebb az idő, amikor nem kerülhetjük el a harcot. És csak hit által győzhetünk. 

Jelenések 21:7-8;22:15

Nincs annál erősebb fegyverünk, mint ismerni az Isten Igéjét, bevenni, magunkénak vallani, megcselekedni. Ezt tették mindenkor a hívők. Nem az álhívők. És hogy ez mennyire fontos, bizonyság rá az Úrnak a hét gyülekezetnek küldött intése, feddése.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr303447288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása