Az evangélium
2011. december 14. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Az evangélium

Isten üzenete az evangélium. Az örömhír. A bűnösöknek. A hívőknek és hitetleneknek.

Az evangéliumnak csak a bűnösök örülnek.

Ha elfogadjuk, utána rögtön jönnek az arculcsapások. Ki lehet bírni, ha megismerjük az Urat. És egyre jobban meg kell ismerjük, mert mind erősebb pofonok érnek.

Az evangélium az élet illata az üdvözülők számára. De a halál illata azoknak, akik nem hisznek.

Az örömhír az, hogy be lehet menni a mennybe. Mert van, ez kétségtelen. A rossz hír, a halál illata azoknak szól, akik ezt nem fogadják el.

A mennyben nem lesznek gyávák, hitetlenek, utálatosak, gyilkosok, paráznák, bálványimádók, hazugok. Sőt, ők a tűzzel és kénkővel égő tóba kerülnek.

Isten megismerése maga az örök élet. Istent pedig Fián keresztül lehet megismerni.

Ahogy a gyermek is akkor tudja meg, mi a dörgés, ha megfogadja apja szavát, mi is akkor ismerjük meg mennyei Édesapánkat, ha szót fogadunk Neki. Akkor megismerjük.

Még egyszer mondom, csak aki bűnös, az ismerheti meg Őt. Aki magát igaznak tartja, az sosem tudhatja meg, kicsoda Isten. Ő a szívünkhöz beszél. Mi pedig a lelkiismeretünk hangján tudhatjuk, meghallottuk-e, vagy sem.És ha halló szívünk van, és vádló lelkiismeretünk, bűnösségünk tudatának nehéz páncélja alatt odalépünk Krisztushoz, elismerve, megbánva bűneinket, amivel mi öltük meg Őt -  mert látjuk a sebeit, a kereszthalálát, amivel helyettünk, értünk halt meg,  - átéljük a megbocsátását! És utána már nem azok leszünk, akik előtte voltunk.

Ő megváltott, kiváltott, megszabadított, eljegyzett magának minden embert, aki hiszi, hogy Ő Isten küldötte, Ő az, akinek magát mondja: Isten Fia, aki a bűneinkért helyettünk meghalt, hogy ezután Neki és Vele éljünk.

Az Ő hívása szól a megtévedteknek is. A hitben bukdácsolóknak is. Mert igaz, amit János apostol ír, hogy akik bűnbe esik, egy sem látta, egy sem ismerte Őt meg.

Az a legfontosabb, hogy Őt megismerjük. És ha hiszünk Neki, megtesszük, amit parancsol, megtérünk saját elgondolásainkból és tanácsai szerint élünk, megismerkedhetünk Vele. Hogy Ő JÓ. És nincs más senki rajta kívül. Senki. Csak Ő JÓ egyedül.

Nem egymást, Őt kell hallgatnunk.Nem embert, Őt kell követnünk. És nem nehéz, mert Ő összetéveszthetetlen bárkivel. Rajta vannak a bűneink ütötte sebek, amiket mindenki látni fog, mikor visszajön. Mert visszajön, ahogy megígérte. De akkor már késő lesz hinni. Akkor már látni fogjuk. 

Ma még a kegyelem ideje van. Még megtérhetek Őhozzá. És Ő VÁR. Mint a tékozló fiút az apja. Nem haragszik, csak vár szívrepesve, remegő szívvel, mert tudja, mi lesz a vége azoknak, akik nem hisznek neki. Akik hazugnak tartják Őt.

Újjá kell születnünk ahhoz, hogy megszerezzük az útlevelünket a mennyek országába. Ezt mondja az, akinek a neve Isten Igéjének neveztetik.

És ez lehetséges. Víztől és Szellemtől. Ti férfiak és ti asszonyok, újjá kell születnetek.

Aki kész rá, az megtér és csatlakozik az újjászületettek seregéhez, akiket majd elvisz innen a földről az Úr a nagy nyomorúság elől.

Nem bűn a munka, sem a törekvés a többre, a jóra, hanem bűn az, ha nem hiszünk Jézusban, a Krisztusban, a Küldöttben, Isten Fiában.

Ő ezt mondta a tanítványainak: " De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek, mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vigasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt (Őt) tihozzátok. És az, mikor eljő, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet dolgában. Bűn tekintetében, hogy nem hisznek énbennem; és igazság tekintetében, hogy én az én Atyámhoz megyek, és többé nem láttok engem. Ítélet tekintetében pedig, hogy e világnak fejedelme megítéltetett. Még sok mondanivalóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok. De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, amiket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek. Az engem dicsőít majd, mert az enyémből vesz, és megjelenti néktek. Mindaz, ami az Atyáé, az enyém: azért mondám, hogy az enyémből vesz, és megjelenti néktek." János ev. 16:7-15

A Szent Lélek juttatta eszébe az apostoloknak mindazt, amit tanított nekik Jézus, így írták le az evangéliumokat. De az Úr angyala jelentette ki a jövőt János apostolnak, így született a Jelenések könyve. És ezek mind az Úr szájából származó beszédek, amik úgy igazak, ahogy le vannak írva.

Ezért Isten megismerése a Biblia megismerésével kezdődik. Semmi mással nem pótolható, nem helyettesíthető.

"Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust. Én dicsőítettelek téged a földön: elvégeztem a munkát, amelyet reám bíztál, hogy végezzem azt. ... Megjelentettem a te nevedet az embereknek, akiket e világból nékem adtál: a tieid voltak, és nékem adtad azokat; és a te beszédedet megtartották. Most tudták meg, hogy mindaz te tőled van, amit nékem adtál: Mert ama beszédeket, amelyeket nékem adtál, ő nékik adtam: és ők befogadták, és igazán megismerték, hogy én tőled jöttem ki, és elhitték, hogy te küldtél engem." János 17:3-4;6-8.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr563463027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása