Ha vallani kell...
2020. november 26. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Ha vallani kell...

A folytonos rejtőzés mások előtt - ez teszi beteggé, eltorzulttá a lelket. Dávid is azt mondta, inkább Isten kezébe essek, mint emberekébe. (2. Sámuel 24:14; 1. Krónika 21:13)

 

Miért hazudjátok az embert jónak? Nincs jó Istenen kívül senki. Ember formájában maga az Úr Jézus is ezt mondta: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten. (Máté 19:17; Márk 10:18; Lukács 18:19)

 

A szívet kell kicserélni ahhoz, hogy valami - épp a lényeg - jó legyen benned.

 

És szívet adok nékik, hogy megismerjenek engemet, hogy én vagyok az Úr, és ők én népemmé lesznek, én pedig Istenökké leszek, mert teljes szívökből megtérnek hozzám. (Jeremiás 27:4)

 

És adok nékik egy szívet és egy útat, hogy mindenkor engem féljenek, hogy jól legyen dolguk, nékik és az ő fiaiknak ő utánok. (Jeremiás 32:39)

 

És adok nékik egy szívet, és új lelket adok belétek, és eltávolítom a kőszívet az ő testökből, és adok nékik hússzívet (Ezékiel 11:19)

 

Még a megtérés is Isten kegyelméből van, nem attól, hogy az ember alapjában véve olyan jó lenne tulajdonképpen, hogy jobb belátásra tudna térni és magától megtér Istenhez.

 

Térj meg azért e gonoszságodból, és kérjed Istent, talán megbocsáttatik neked szíved gondolata - mondja az apostol a csak Isten erejét, csodáit vágyó hamis Simonnak, aki megtért, meg is keresztelkedett, de a szíve nem volt igaz: pénzzel akarta megvásárolni Isten erejét. (Ap. csel. 8:22)

 

 A mi minket is megtart most képmás gyanánt, mint keresztség, a mi nem a test szenyjének lemosása, hanem jó lelkiismeret keresése Isten iránt, a Jézus Krisztus feltámadása által. (Péter első levele 3: 21)

 

Simon története itt olvasható:

Apostolok cselekedetei 8: 5-25

 

És Filep lemenvén Samária városába, prédikálja vala nékik a Krisztust.

  1. A sokaság pedig egy szívvel-lélekkel figyelmeze azokra, a miket Filep mondott, hallván és látván a jeleket, melyeket cselekedék.

  2. Mert sokakból, kikben tisztátalan lelkek voltak, nagy hangon kiáltva kimenének; sok gutaütött és sánta pedig meggyógyula.

  3. És lőn nagy öröm abban a városban.

  4. Egy Simon nevű ember pedig már előbb gyakorolta abban a városban az ördögi tudományt és elámította Samária népét, magát valami nagynak állítván:

  5. Kire mindnyájan figyeltek, kicsinytől nagyig, mondván: Ez az Istennek ama nagy ereje!

  6. Azért figyeltek pedig rá, mert sok időn át az ördögi mesterségekkel elámította őket.

  7. De miután hittek Filepnek, a ki az Isten országára és a Jézus Krisztus nevére tartozó örvendetes dolgokat hirdeti vala, megkeresztelkedének mind férfiak, mind asszonyok.

  8. És Simon maga is hűn, és megkeresztelkedvén, Fileppel tarta; és látván, hogy jelek és nagy erők lesznek, álmélkodik vala.

  9. Mikor pedig meghallották a jeruzsálemi apostolok, hogy Samária bevette az Isten igéjét, elküldék azokhoz Pétert és Jánost;

  10. Kik mikor lementek, könyörögtek érettük, hogy vegyenek Szent Lelket:

  11. Mert még senkire azok közül nem szállott rá, csak meg voltak keresztelve az Úr Jézus nevére.

  12. Akkor kezeiket reájuk veték, és vőnek Szent Lelket.

  13. Mikor pedig látta Simon, hogy az apostolok kézrátétele által adatik a Szent Lélek, megkínálá őket pénzzel,

  14. Mondván: Adjátok nékem is ezt a hatalmat, hogy valakire vetem kezeimet, Szent Lelket vegyen.

  15. De Péter monda néki: A te pénzed veled együtt vesszen el, mivel azt gondoltad, hogy az Istennek ajándéka pénzen megvehető.

  16. Nincsen néked részed, sem örökséged e dologban, mert a te szíved nem igaz az Isten előtt.

  17. Térj meg azért ezen gonoszságodból, és kérjed az Istent, ha talán megbocsáttatik néked szívednek gondolatja.

  18. Mert látom, hogy te keserűséges méregben és álnokságnak kötelékében leledzel.

  19. Felelvén pedig Simon, monda: Könyörögjetek ti énérettem az Úrnak, hogy semmi azokból, a miket mondtatok, reám ne jöjjön.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr2816302078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása