HÁRS ANNA :  SZÍVHANG
2023. március 25. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

HÁRS ANNA : SZÍVHANG

MÁRCIUS 30.-án 19.30 - PREMIER!!!

 

Újabb bemutatóhoz érkezett a Rózsavölgyi Szalon. Az idei évadban ez a negyedik. A színház történetében pedig a 75. És ősbemutató. 

 

szivhang-1.jpg

 

A Szívhang Hárs Anna műve, aki számos eddigi előadásunk kiváló dramaturgja volt, és állandó alkotótársa Dicső Dániel rendezőnek. Most is ő állítja színpadra a Szívhangot.

 szivhang-12.jpg

Játsszák: Szulák Andrea, Sajgál Erika, Epres Attila, Györgyi Anna.

 

Szulák, Epres, Sajgál – először játszanak a Rózsavölgyiben. És ők, négyen, eddig még soha nem szerepeltek egy előadásban. Györgyi Annának egyébként ez a hetedik szerepe itt, kezdettől, tehát 2012 áprilisától jelen van a Rózsavölgyi színpadán. Eddig összesen csaknem 300 alkalommal játszott az előadásainkban.

szivhang-13.jpg 

A Szívhang jelmeztervezője: Cselényi Nóra. Díszlettervező: Enyvvári Péter.

 

A Szívhang története röviden: az ötvenes éveinek közepén járó három barátnő, Abigél, Bori és Hédi minden hónapban könyvklubot tart valamelyikük lakásán. Régről ismerik egymást, együtt jártak egyetemre: a közgázra. Akkoriban nagyon jóban voltak. A kapcsolat idővel kicsit meglazult, de pár éve újra szorosabbra fűzték, innen is jött a könyvklub ötlete a szellemi eltunyulásuk ellen, amely jó alkalom arra is, hogy így rendszeresen találkozzanak. Minden hónapban másvalakinél gyűlnek össze, most épp Abigél a soros. A Bovaryné a téma. A regényhez való viszonyukat erősen befolyásolja aktuális élethelyzetük: Hédi egy csúnya válás után próbálja összeszedni magát, Abigél képtelen az elköteleződésre, Bori házassága viszont tökéletes. Legalábbis annak tűnik, amíg fel nem bukkan Andris a könyvklubban, a volt csoporttárs, és felkavarja az állóvizet. András a közgáz után elvégezte a jogot is és kisebbségi jogvédő szervezetnél dolgozik. Pár éve elvált, a kutyájával él.

szivhang-10.jpg (Kallus György fotói a próbán készültek)

 

Régi sérelmek, elszalasztott lehetőségek, félreértések, vágyak és indulatok kavarognak. Közben eltűnik egy kulcs, születik egy gyerek, kiszakad egy vallomás. Mihez kell nagyobb bátorság? Nemet vagy igent mondani a szerelemre?

(A Rózsavölgyi Szalon tudósítása)

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr8318079954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása