Kétélű kard...
2009. január 31. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Kétélű kard...

Ezékiel:13:22

"... megszomorítjátok az igaznak szívét hazugsággal, holott én őt bántani nem akartam, s megerősítitek a hitetlen kezeit, hogy meg ne térjen gonosz útjáról, hogy őt életben megtartsam."

Ezékiel 9.ik fejezetében a gyolcsba öltözött férfiú megjelöli azoknak a férfiaknak a homlokát, akik nyögnek és sóhajtanak azok miatt az utálatosságok miatt, amit cselekedtek Jeruzsálem közepében. A 8.ik fejezet pedig leírja, mik azok az utálatos bálványimádások, amiket Izrael népe cselekszik folyamatosan. Más istenekhez, emberi készítményekhez fordul! És az Úr azt mondja, nem hallgatja meg őket. És amikor megöli ezeket, azt parancsolja, hogy ne szánakozzanak, hanem vénet, ifjat, szűzet, gyermeket, asszonyt vágjanak le, és az Ő templomán kezdjék.

Egy testvérnőm unokája álmában olyat látott, ami azt jelentette, hogy a hívők egymás ellen harcolnak.

Ezékiel 11. fejezetében van benne az a csodálatos ígéret, amit az Úr ígért : "És adok nekik egy szívet, és új lelket adok belétek, és eltávolítom a kőszívet az ő testükből, és adok neki hússzívet; Hogy az én végzéseimben járjanak és rendeléseimet megőrizzék és cselekedjék azokat, és legyenek nékem népem és én leszek nékik Istenük. De akiknek szívük az ő fertelmességeik és útálatosságaik szíve szerint jár, azoknak útját fejükhöz verem, mondja az Úr Isten." Van olyan keresztény, aki igénybe veszi a befektetései utáni kamatot, élvezi, hogy ez jár neki, de nem hajlandó áldozatot hozni pld. azért, hogy a saját pénzéből gondoskodjon az övéiről egy biztosítással pld. Azt tartja, hogy egy hívő nem foglalkozhat ilyesmivel. De nem veszi eszébe, hogy ebben a korszakban, ezek az eszközök állnak a rendelkezésére, ahhoz, hogy a törődését megvalósíthassa.

Van olyan keresztény tanítás, ami kárhoztatja az MLM rendszerben dolgozást, holott ma egyre nehezebb munkát találni, olyat, ami értelmes és tisztességes megélhetést biztosít. Ez a tanítás gúzsba köti a keresztényt, nem felszabadítja.

Ma, amikor olyan nehéz a megélhetés, arról is kell tanítani, hogy az önzés, a fukarság, a félelem édes testvérek. Aki sajnálja a pénzét a pénzváltók asztalára tenni, mert maga nem tud vele kereskedni, azt megítéli az Úr.

Olvastam egy cikket a Hetekben a biztosítás és MLM rendszerben működő pénzkereseti lehetőségről, és ennek kapcsán írom ezt.

A hívőnek is elemi kötelessége önmagáról gondoskodni.

Én pld, annak a tanításnak a levét iszom, ami ez ellen oktatott, hogy majd az Úr gondoskodik rólad, te foglalkozz az Úrral. És közben nem törődött azzal, hogy kiesett 3,5 év a nyugdíjhoz szükséges időmből, mert munkanélküli lettem és szabadfoglalkozásúként csak a kötelező adót fizettem, a TB-t nem, mert, úgyis holnap visszajön az Úr! Ostobaság volt. Amint hogy az is, ha nem tanulunk, nem képezzük magunkat, nem élünk tisztességes módon a mai társadalom adta lehetőségekkel, ha minden tudásunk javát nem ennek a társadalomnak a javára fordítjuk.

Egyik ilyen égetően fontos területe az oktatás. Ma, amikor alig lehet olyan gyermeket találni, aki szeretne tanulni, ha nem törődünk ezzel, egyre több olyan felnőttel fogunk küszködni később, aki nem tudja mi fán terem a dió. Nem tud összeadni, kivonni, olvasni, érteni, hanem egy nyüszítő állat lesz belőle, aki csak ugat majd, és üvölt, ha bántják, mert meg sem tudja fogalmazni, mi a baja. Hát ezért is fontos,hogy tanuljunk meg helyesen írni, olvasni, értelmezni,érteni. És ez nem megy alázat, engdelmesség nélkül. Magyarázd meg a gyereknek, hogy egy meg egy az kettő, ha már az első szavadnál belevág a szavadba, és nem tudod az egy után kimondani a + szócskát! Hogyne kellene a türelem! De ha ez fenekestől felfordul és a kisebb oktatja a nagyobbat, hogy te légy alázatos, és szenvedd el az én ostobaságaimat, ... attól még a kisebb nem tanul meg helyesen írni, se érteni, se számolni, és felnőttként még dolgozni sem fog tudni, hanem majd valaki eltartja, ha lesz miből, és csúfsága lesz az emberi nemnek. Nem azért adta az Úr nekünk az értelmet, hogy ne használjuk.

Istentiszteletek. Az igazi Istentisztelet az, amikor meglátogatod a betegeket, a szegényeknek enni adsz, a ruhátlant felöltözteted, de nem annak adsz, aki soha nem is akar semmit csinálni, és mindig rajtad akar élősködni! Ezékiel 9.ik fejezetében nem szánakozhat a gyolcsba öltözött férfiú senkin, akinek nincs rajta a homlokán az Úr jegye.

Értsük meg: nem az a bűn, ha mindazzal, amivel élned kell, eszközök, amikkel ez a fejlett társadalom rendelkezik, élsz és cselekszel a másik javára és épülésére, hanem ha nem teszed! Akkor tékozolsz. Persze, vannak gyógyítók és vannak apostolok, és vannak csodatevők. De ez nem zárja ki azt, hogy abban a szituációban, amiben az életed éled, te kivonulj a kötelezettségeid alól. Te látod kárát.

Az, hogy ma már biztos lehetsz abban, hogy ha megöregszel, nem fog rólad az állam gondoskoni, mert nem lesz neki amiből, tény. Minden képességünket össze kell szedni, hogy élhessünk és önmagunkról gondoskodva ne legyünk mások terhére. És ez a biztosítás, pld. De ez a bankban őrzött pénzed is, a megtakarításod. Amiből adhatsz a szűkölködőnek. De ha mindenki szűkölködik, mert semmit sem tett akkor, amikor annak az ideje volt, mire számíthatsz? Az Úr csak a saját útjainkat veri a fejünkhöz. Nem azokról van szó, akik tehetetlenek, hanem akik egészségesek, és tudnának dolgozni, tanulni pld. csak nem akarnak. Inkább lerokkantosítják magukat. Inkább elmennek nyugdíjba. Pedig még nincs itt annak az ideje!

Minden munkát lehet tisztességesen végezni. És minden munkában el lehet "romolni".

Ha nem bíztatnak bennünket, mezei hívőket erre, akkor majd megnézhetjük magunkat öregkorunkban, amikor már a kutya se törődik velünk, hiszen mi sem törődtünk magunkkal, akkor, amikor még tehettük!

Józanok legyetek, mondja az ige. Mindenki dolgozzon, ne élősködjünk egymáson, ne dicsérjük a rosszaságot, a lustaságot, a rendetlenséget.

Ágál az ember, lerokkantosíttatta magát, egészségesen! és szídja a testvérét, aki dolgozik és biztosítást köt, mert gondoskodni akar magáról, hogy ne legyen a másik terhére. És igen, őróla is gondoskodik, ha meghalna, legyen, amiből eltemessék. Mi ebben a bűn? Hiszen mindnyájan meghalunk. Mindnyájunkat eltemetnek, ha nem jön vissza az Úr addig, és az pedig pénzbe kerül valakinek! Vonsz egyet a válladon? Rajtad ne gazdagodjon meg senki? Milyen keresztény mentalitás az ilyen? Épp hogy arról teszünk, hogy ne szűkölködjön miattunk senki. Amit nem lehet kikerülni, nem lehet. Az Úr pedig mindig a szíveket nézi. Hogy mit milyen indulatból teszel. Ha félelemből, ha szeretetből, ha gondoskodásból, ő mindent lát bennünk. Nem bújhatsz az ujjad mögé, még ha a leg"felkentebb" embere is lennél az Úrnak.

És akkor olyanok vannak közöttünk, akik nem is olvassák Isten igéjét. Pedig ezek tehetnek bennünket bölccsé, ahogy Pál is így bíztatta Timoteust, és Péter a hívő testvéreket.

Ha közöttünk nincs helye az igeismeretnek, megbeszélésének, kibeszélésének, akkor hol? És az ige mindig húsba vág.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr79913694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.22. 19:52:11

Ezt az oldalt kérlek, máris nézd meg, mert ezzel érdemes lenne
komolyabban foglalkozni:
kmdholding.com/hub3p3a
süti beállítások módosítása