Jó volt.
2009. február 08. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Jó volt.

Nagyszerű volt a mai Istentiszteleten a tanítás! Világos, tiszta, felszabadító, erőteljes örömhír, arról a szabadságról, amit az Úr Jézus szerzett számunkra az ő vére által. Dicsőség Istennek érte!

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr98930940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tünde 2009.02.10. 09:28:07

Ajánlom figyelmedbe az Igefórum gyógyulással kapcsolatos topicját a "vitatémák" között.

Tünde 2009.02.11. 08:53:53

A hit - gyógyulás - szenvedés - Isten szuverenitása közötti kapcsolatot boncolgatják. Szerintem nagyon helyesen némelyek arra a következtetésre jutnak, hogy a gyógyulás, szabadulás nem a mi hit-teljesítményünk, vagy ismeret-mértékünk függvénye, hanem Isten szuverén döntése. Ugyanígy az újjá születésünk sem az ismeretünk mértékének a függvénye, hanem az készen van. A csecsemő, amikor megszületik, akkor készen van, tökéletes. Hogy később tanul, fejlődik az már nem befolyásolja azt, hogy megszületett.
Aztán ezekután - nameg az Ige tükrében - az ember elgondolkodik azon is, amit vasárnap hallott a hittel, ismerettel, gyógyulással, újjászületéssel, Jézus vérével, nevével kapcsolatban.
Jézus vére nem varázsszer, a neve pedig nem varázsige, amit ha a megfelelő hit-mértékkel mondasz ki, akkor Isten köteles cselekedni (a jog szerint). Az, hogy gyógyulnak emberek, nem azért van, mert a szolgálónak, vagy a "mezei tesónak" akkora hite van, hanem azért, mert Isten, az Ő szuverén döntése alapján kegyelmi ajándékot adott neki, és azt a Szent Szellem működteti rajta keresztül. Micsoda nagy kegyelem, hogy - bár az ember nélkül is tudna Isten cselekedni - porszemeket használ az Ő munkájához, hogy nem nélkülünk akar cselekedni.
Nem szabad a magunk teljesítményének tulajdonítani azt, ami Isten dicsősége, kegyelme. Nem mi használjuk Istent, hanem Ő használ minket.

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2009.02.11. 09:37:48

Ez világos. Mégis, amikor az Úr Jézus véréről tanít valaki, akkor jelen VAN az, amiről tanít, és hit által meg lehet ragadni. Az más tészta, hogy ki, miért mond, tanít valamit. De maga a tanítás igaz volt. Olyan tiszta volt a terem, mint régen nem, szellemileg, ezalatt a tanítás alatt. Amíg a tanítás tartott. Én nem fogok parancsszóra ugrani és gyógyítani, szabadítani, sőt prédikálni sem az Úr Jézus nevében, az Ő Vérére hivatkozva, csakis akkor, ha ezt a Szent Szellem mondja, mutatja. Van egy nagyon izgalmas könyv, amit most olvasok. Elküldöm neked a freemail-es címedre.

Hild 2009.02.15. 19:21:07

Kedves Stephy, miért gondolod, hogy a vérről szóló tanítás eredménye a vér jelenléte?

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2009.02.15. 19:35:12

Az Úr azt parancsolta a tanítványainak, hogy amikor úrvacsoráznak, a haláláról emlékezzenek meg. A halála pedig úgy történt, hogy kifolyt belőle az Ő vére, amiben benne volt az Ő lelke. Ez az ártatlan, tiszta, drága vér szerezte meg számunkra a bűneink bocsánatát. Ebben van a mi erőnk is, hatalmunk is a bűn fölött. A hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által. Pál is sokat tanított az Úr vére által szerzett kincsekről.
süti beállítások módosítása