Az Úr vére és neve...
2009. február 15. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Az Úr vére és neve...

A mai alkalom is nagyon jó volt. Az Úr Jézus neve a mi védjegyünk. Küldetésünk mögött Ő áll.

Még annyit tettem volna hozzá, hogy az Úr neve Isten igéjének neveztetik a Jelenések 19:13-ban. Ez fantasztikus!

Örültem, hogy hangsúlyt kapott az ige ismeretének fontossága.

Létkérdés. És a végén most jó volt együtt imádkozni. Mert a tanítás alatt megegyezhettünk abban, amit hallottunk. Most nem volt bennem semmi ellenkezés. Hála az Úrnak!

Az istentiszteleti alkalmak azért vannak, hogy a tanítványok jobban megismerjék az Urat, az Igét, az Úr akaratát. Ehhez prédikálóra van szükség, aki Isten igéit prédikálja, aminek a hallatán hit gyúl a szívünkben. Másként ez nem megy. Ezt maga a Biblia - Isten igéje tanítja. Hitre van szükségünk a küldetésünkhöz. Ezt az Úr igéjéből tudjuk "beszerezni". Mert a menny a hitre reagál!! Beindul a hitre, ahogy te is beindulsz, ha bíznak benned. Szárnyakat kapsz és mindenre lesz erőd, amihez szükséged lesz erőre. A hit a kulcsa a hívő életének. És a hit tárgya mindig az, amit az Úr Jézus tett értünk, amit parancsolt nekünk. Ehhez kell még jobban megismernünk Őt. És amikor ott van közöttünk, hiszen Róla beszélünk, és Ő is beszél ilyenkor rólunk a mennyben!, akkor, az, amit kérünk, megadatik nekünk, hogy örüljünk! Ezt igérte. És annak kell örülnünk leginkább, hogy előtte kedvesek vagyunk és ismerjük az Ő akaratát, és megtesszük azt, amit Ő akar. Meg kell tennünk. Ehhez van szükségünk erőre, fegyverekre, hatalomra, és ezt mind Tőle kaptuk, az Ő kijelentett beszédében. Erről tanítanak. És amikor Róla tanítanak, Ő jelen van. Azzal, amiről tanítanak, azzal, amire beindul a hitünk. Mert a hit indította el belőle a vérfolyásos asszony esetében is az erőt, amitől a nő meggyógyult.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr91945063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása