"Ne szabjátok magatokat e világhoz..." Róma 12:2
2009. március 23. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

"Ne szabjátok magatokat e világhoz..." Róma 12:2

Érdekes volt a vasárnapi "Vidám vasárnap". Pál evangéliumhirdetéseiről tanított N. S. és arról, hol milyen akadályokba ütközött az evangéliumhirdetés. Én, ha hasonlíthatom magam, a béreabeliekhez találna az evangéliumhoz való viszonyulásom. De Athént otthagyta Pál. És hány ilyen van! A családom is, pld. Túl "okosak" már húsz éve, ahhoz, hogy higgyenek. És én itt élek köztük.

Milyen igaz, hogy egyedül Isten tudja a dolgainkat! Hányszor mondták tesók: majd megtérnek. Tarts ki.. Csak azzal nem számoltak, mert nem ismerhették, hogy kikkel élek. Mondják az "igét", ami csak logosz, nem rhéma.

Amit Sz. Cs. is mondott, jó volt: egyedül az Úr kijelentéseire kell hallgatnod. Ez persze nem jelenti azt, hogy lázadj fel a gyülekezet ellen, pld. De a személyes életedben csak a Szent Szellem vezetésére hagyatkozz.

Tegnap Ésaiás utolsó könyvének utolsó igéjét (is) olvastam, ahol ezt írja: "És kimenvén, látni fogják azoknak holttesteit, akik ellenem vétkeztek, mert az ő férgük meg nem hal és tüzök el nem aluszik, és minden test előtt borzadásul lesznek."

Ma pedig a Jakab 4: 4-5,-öt ajánlotta figyelmembe a Szent Szellem: "Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok, hogy a világ barátsága ellenségeskedés az Istennel? Aki azért e világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz. Vagy azt gondoljátok, hogy az Irás hiába mondja: Irígységre kívánkozik a lélek, amely bennünk lakozik? De majd nagyobb kegyelmet ád; ezért mondja: Az Isten a kevélyeknek ellenük áll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ad."

Már az paráznaság, ha a világgal barátkozol, azaz egyetértesz a benne zajló erkölcstelenséggel, stb. Ha pedig nem, akkor üldözni fognak. Nincs más választásod. Vagy szenvedsz az Úrért, vagy elkárhozol a világgal. De hatalmas kegyelme van az Úrnak azokon, aki megalázzák magukat, és megbánják, és megtérnek ebből a magatartásból, ami teljes hitetlenségből fakad.

Ne szeressétek a világot parancsa is ezzel rímel. A szentek legyetek, mert én szent vagyok, ugyancsak ezért parancs. Ne szabjátok magatokat e világhoz, szintén.

Ez azt jelenti, hogy nem szabad hallgatnom, amikor nyilvánvaló Istenellenességet tapasztalok a környezetemben. Nem? Kívánatos lenne a felnőtteknek is olyan közösségi alkalmakon való részvétele, ahol saját, egyéni életük ige szerinti vezetésére ráhangolódhatnának. Hogy ne legyenek olyanok, mint akik bent vannak ugyan a kertben, de nem virágok, se nem fák, hanem kerti törpék.

A kerti törpe nem nő, nem fejlődik, nem él. Dísze ugyan a kertnek, de idegen, nem szerves része, csak odakerült. És nem is vall jó ízlésre.

Istentiszteleten erre a cizelláló munkára nincs idő.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr901019500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása