Találkozni jöttem veled, Istenem!
2009. március 27. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Találkozni jöttem veled, Istenem!

"Azért szerelmes atyámfiai erősen álljatok, mozdíthatatlanul, buzgólkodván az Úrnak dolgában mindenkor, tudván, hogy a ti munkátok nem hiábavaló az Úrban."I.Kor.15:58

Ma reggel olvastam. Ami üzenet belőle: hogy mozdíthatatlanul... Erre rímel a Kolossé 1:23... "Ha ugyan megmaradtok a hitben alaposan és erősen, és el nem távoztok az evangyéliom reménységétől, a melyet hallottatok, a mely hirdettetett minden teremtménynek az ég alatt; a melynek lettem én, Pál, szolgájává." Azaz, megmaradni a hitben alaposan és erősen, és el nem távozni a hit reménységétől....

Az Úr dolga pedig hinni Jézus Krisztusban:"Felele Jézus és monda nékik: Az az Isten dolga, hogy higyjetek abban, a kit ő küldött." János 6:29.

És ide illik a Példabeszédek 11:18 "Az istentelen munkál álnok keresményt; az igazságszerzőnek pedig jutalma valóságos." Ebből is a második rész. Valamint a 2 Krónika 15:7 " Ti azért bátorságosok legyetek, kezeiteket le ne eresszétek, mert a ti munkátoknak jutalma van. "

Mindezt Károli testvérünk "szedte" össze. Nekünk nagy segítség pld. ez is, hogy, ha ezt a fordítást olvassuk pld. akkor elég, ha utánaolvasunk a lábjegyzeteknek is.

Különben reggel az a dal szólt bennem: Találkozni jöttem veled Istenem... Régen hittel énekeltük ezt a közösségi alkalmakon. Bűnnel, bűnben élve nem jöhettünk, a szabadító szolgálat még nem volt ennyire elterjedt, elég volt, ha ellenálltál a bűnnek, és akkor megvallottad és akkor ott volt köztünk az Úr. Mindannyian hittünk, mindannyian imádkoztunk egymásért, és a betegek meggyógyultak. A megkötözöttek megszabadultak. De ehhez kellett az ő döntésük, akaratuk is.

Ma több mindent ismerünk az Úr hatalmas erejéből, mégis, kisebbek vagyunk a saját szemeinkben. Pedig ha te, ha én imádkozom azért, aki szükségben van, ott és akkor az Úr azonnal meggyógyítja és megszabadítja. Imádkoztak a gyerekek a fiamért, és nem szedi a gyógyszert, és jól van. Imádkoztam egy asszonyért, és az Úr Szelleme ott volt, megérintette. Imádkoztam egy testvéremért, és megtapasztalta, hogy az Úr könnyített rajta. Edény vagyok. Tőlem függ mit engedek belémáradni. Ha megtömöm magam Igével, az Úr Szelleme megelevenít. Dicsőség az Úrnak!

Különben jó ha használjuk az értelmünket: " Atyámfiai, ne legyetek gyermekek értelemben; hanem a gonoszságban legyetek gyermekek, értelemben pedig érettek legyetek. " 1.Korinthus 14:20

KIfejezetten felszólít, hogy érettek legyünk értelemben!

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr871028511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása