2009. április 04. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

"Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem." János 10: 27

Egy tanító jellegű könyv hívta fel figyelmemet erre. Nem bárányokról beszél, hanem juhokról. És a Mai Ige kiadvány április 4.ikei apró tanítás is erre hívja fel a figyelmem.

Akkor? Lehet-e tanítani gyermekeket arra, hogy meghallják az Úr szavát?

Egyrészt az Úr a tanító, másrészt ő juhokról beszél.

Azért gondolkozom ezen, mert az a feladatom, hogy az imádságról beszéljek a felnőttebb gyermekeknek. De mindenki először megpróbáltatik, és azután bízzák rá a szolgálatot. Az imádság pedig, ha mások felé irányul, másokért történik, már szolgálat? Igen, olyan , mint a lélegzés. Ebben maga Jézus a példa. Gyermekként 30 éves koráig engedelmesen otthon volt a szüleivel. Kitanulta az ácsmesterséget. És amikor eljött az ideje, elkezdte a szolgálatot.

"Ámbár Fiú, megtanulta azokból, amiket szenvedett, az engedelmességet; És tökéletességre jutván, örök üdvösség szerzője lett mindazokra nézve, akik neki engedelmeskednek." Zsidó 5:8-9

"Ti gyermekek, szót fogadjatok a ti szüleiteknek mindenben; mert ez kedves az Úrnak," Kolossé 3:20

A gyermekek legfőbb dolga, engedelmesen követni szüleik tanácsát, ha az megegyezik az Igével, engedelmesen olvasni az Igét, hogy minél többet ismerjenek meg belőle, és ezáltal Isten természetével barátkozzanak...

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr721046277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása