Bizonyság
2009. július 04. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Bizonyság

El kell mondanom, hogy ma bizonyságot tettem az Úrról egy barátunknak, és az Úr is bizonyságot tett mellettem mialatt ezt tettem.

Amit mondtam: Isten Igéje nem maradt hatás nélkül. Csak azt tudta mondani, ez igaz.

Alig hogy hazaértünk, nagy zuhé kerekedett. Valósággal csavarta a fákat a szél, az eső"dézsából ömlött". Imádkoztam: Uram, azt mondtad, aki bizonyságot tesz rólad, arról te is bizonyságot teszel. Kérlek, parancsolj az esőnek, a szélnek, ne bántsa a házakat, a fákat.

Egy gondolatnyi idő telt el... és elcsendesedett az idő.

Nem a csodáért mondtam el. Hanem azért, hogy ha az ember hisz Isten Igéjének, és alkalmas időben kitátja a száját, mikor már nekiszegzik e kérdést... akkor az Úr betölti a száját, és épp azt mondja, amire szükség van.
    Mert hogy sok mindenről beszélgetünk a barátainkkal, de a legfontosabb dolgokról soha... Pedig ez a lényeg. Emberek vagyunk, akik ideológia ide vagy oda, attól szenvedünk, hogy a családunk, hogy a társunk, a gyermekünk, stb... Ebben mind egyformák vagyunk. És mikor már mindent elmondtunk, amit vadidegennek is elmondanánk, és elhallgatunk, és feltesszük a kérdést, ami igazán nyomaszt... akkor aki Istentől született annak válaszolnia kell.

    A talajt az élet, az idő és Jehova tanúi készítették elő, aki épp odajöttek egy előadásra hívni a barátunkat, akinél vendégségben voltunk. -Kati, nem akarsz velük beszélgetni? -szólt oda hozzám, amire nemmel válaszoltam. De apropónak remek volt, hogy a témát boncolgatni kezdjük. Mert végül is, az ember, ha kicsit is értelmes, és már közelebb áll az élete végéhez, mint az elejéhez, és a lelkiismeret is szól benne, felteszi a kérdést: Hogyan kell megtérni? Mi az?

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr891226924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsotza 2009.07.05. 07:58:06

Örülök a Blog-bizonyságtételnek! Látod,Isten a "Jehova Tanúit" is felhasználja a bizonyságtétel szolgálatában...legalább elkezdenek az emberek a Bibliával foglalkozni-_jó esetben_ Én 8 évig tartoztam "J.T."-hoz.Sokat gondolkodtam azon,hogyan lehet Nekik segíteni,hogy kijöjjenek az Őrtorony-Szervezet kultuszából...nem találtam fel a "spanyolviaszt"! Az bátorít,és vígasztal:Aki vágyik a kegyelemre,akinek fájnak a bűnei,aki vágyik Üdv-bizonyosságra....-az nem m a r a d "J.T."-nál!

Tünde 2009.07.05. 09:20:53

1Jn5
1. Mindenki Istentől született, aki hiszi, hogy Jézus a Felkent...
4 mert minden, ami Istentől született, legyőzi a világot. A mi hitünk az a győzelem, mely legyőzte a világot
5 Ki más a világ legyőzője, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia
:)

stephy-alias:Nászta Katalin · http://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu 2009.07.05. 21:42:39

@Tünde : Annyira igaz ez! Csk hagyni kell szólni belőled az Igét, és eltűnik a félelem...
süti beállítások módosítása