Példa
2009. december 05. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Példa

Az apostolok hirdették az örömhírt mindenkinek, a megtérteket tanították, és egymás között dícséretet énekeltek az Úrnak.

Azt hiszem tömören ennyi. És kell látni, hogy a hitetleneknek hirdették az evangéliumot, egymás között beszélgettek zsoltárokban, dicséretekben, mindegyiküknek volt tanítása, volt, akinek csak zsoltára, de a beszélgetésen van a hangsúly, nem egy emberen, aki beszél.

Ma reggel azt mondta nekem a Szent Szellem: "Áron is megvegyétek az alkalmatosságot, mert a napok gonoszok."(Efézus 5:16) Az Isten haragja pedig az üres beszédekért jön majd a hitetlenség fiaira. Ezt mondja az Efézus 5:6 !

És miért annyira fontos ez? Mert aki nem hisz az Úr Szavának az, hazugnak tartja Őt! Joggal haragszik arra az Isten. Mert gyűlöli a hazugságot.

És el lehet tévelyedni az igazságtól, bizony. Ezért is állítja, hogy erősítsük meg a mi elhívatásunkat és kiválasztatásunkat.(2 Péter 1:10) Nem elég a hit. Cselekedetek kellenek mellé.

A napok gonoszak. A gyermekek tiszteletlenek, az emberek közömbösek, a hívők megfáradtak, pedig ez még csak a kezdet. A "futás" még tart.

És azt mondja: Legyetek engedelmesek egymásnak Isten félelmében. És ti ifjabbak engedelmeskedjetek a véneknek...(1 Péter 5:5)

Mi a "boldogtalanságunk" oka? Hogy nem úgy történnek a dolgok, ahogy mi elképzeltük. Akiket szeretünk, azok nem szeretik az igazságot, nem hallgatnak ránk, nem fogadnak szót nekünk, hazugoknak tartanak minket, mi pedig ebbe belefáradunk, és elkedvetlenedünk és egy kis "szeretetért" engedünk a hamisságnak. Nem feddjük meg, nem intjük meg a zúgolódót, hanem vele méltatlankodunk mi is.

Ez nem az Úr akarata. Szentek és feddhetetlenek kell legyünk. Nem alkudhatunk meg a világgal. Ha útálnak, ezért útálnak bennünket. De utoléri a lázadókat és engedetleneket és nyughatatlanokat az Úr haragja. Mert nem személyválogató.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr881575258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása