2010. május 30. írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Olyan ez az egész élet, mint egy tenger. A tenger, amiben elmerült az ember. Ha kidugná fejét a vízből, látná a "mennyet". A menny kapuját, legalábbis. Ez maga Jézus Krisztus.

Annyira igaz, hogy minden BENNE áll fenn. És ez a világ elmúlik. Egy a fontos: cselekedd az Ő akaratát.

Csupán ezért vagyok itt. Az időintervallumban, amit itt a földön töltök, csupán ezért vagyok. És mindenki.

Mit kezdesz az időddel?

Várok az Úrra.

De hogyan?

Az ajándékaiddal NEKI kell élned.

..... és kiderülnek piszkos dolgok a múltból...

Ajjaj! Hát nem a "tenger" fenekére valók ezek?

Csupán Istenben nyugszik meg a lelkem. De TÉNYLEG. Hiába erőlködik az ember, hogy "szép" legyen, kerek, tökéletes. NEM MEGY. Mikor már sikerülne és azonosulna az Igével - jönnek ezek a karvalyok a múltból, és visszarángatnak a tengerbe, a ragadozó vízi szörnyekkel együtt, hogy bűnös vagy, bűnös vagy!

Hát ezért nem lehet senkinek dicsekedése csupán az Úrban az Úrral. De ha mégis vétkezel a megtérésed után?

Ha test szerint jártok, meghaltok - mondja az írás. de azt is mondja: valljátok meg bűneiteket egymásnak. És Istennek. És Ő megigazít.

Ez a fontos. FONTOS. Hogy megigazít. És folyton megigazításra van szükségünk. Végtére is csak lekopnak rólunk a bűneink. Elhagyjuk őket, mint a kinőtt ruhát.

Nagynéném volt jó.

Úgy beszélt az emberről, mint aki ebben a testben van, és mikor megérkezik a világra, aranyos, édes, kicsi, aztán megnő, majd megöregszik, ráncos, erőtlen lesz, - végül leveti testét, és lelke felszáll Istenhez. Ehhez nincs szüksége papra.

87 éves.

2010.05.29.

A bejegyzés trackback címe:

https://aharmadiknaponalegnehezebb.blog.hu/api/trackback/id/tr422041790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása